Quantcast
Palestinienii denunţă planurile israeliene de construcţie de noi locuinţe în Cisiordania – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Palestinienii denunţă planurile israeliene de construcţie de noi locuinţe în Cisiordania

Planul israelian privind construirea de noi imobile pentru colonişti într-o zonă deosebit de sensibilă în Cisiordania ar nărui orice speranţă de a se ajunge la o soluţie cu două state, Israel şi Palestina, a declarat miercuri şeful diplomaţiei palestiniene, Riyad al-Maliki (foto), citat de AFP, potrivit agerpres.

Acest proiect de a construi 3.500 de locuinţe pentru colonişti în zona denumită E1 ‘este mai periculos decât orice alt proiect de colonizare în Cisiordania’, a declarat el presei în marja Consiliului pentru drepturilor omului la Geneva.

Citeste si: Telefoanele soldaţilor israelieni piratate de agentii Hamas folosind conturi false de fete pe Facebook şi Instagram

Potrivit oficialului palestinian, acest proiect ‘urmăreşte să distrugă o soluţie cu două state’ şi ‘ucide toate posibilităţile’ de a vedea realizat planul propus de preşedintele SUA, Donald Trump.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis marţi construirea a 3.500 de locuinţe pentru colonişti într-o zonă din Cisiordania ocupată, unde trăiesc beduini.

Dacă Israelul ar construi în această zonă între colonia israeliană Ma’ale Adumim şi Ierusalim, Cisiordania va fi tăiată în două, ceea ce va împiedica crearea unui eventual stat palestinian care să dispună de o continuitate teritorială, au denunţat palestinienii şi organizaţii neguvernamentale.

Preşedintele american a prezentat la sfârşitul lunii ianuarie un proiect de reglementare a conflictului israeliano-palestinian care prevede transformarea Ierusalimului în capitala ‘indivizibilă’ a Israelului şi anexarea Văii Iordanului împreună cu peste 130 de colonii israeliene în Cisiordania.

Riyad al-Maliki s-a referit, între altele, şi la lista cu 112 de societăţi străine care operează în coloniile israeliene, în pofida caracterului ilegal al acestora din urmă în conformitate cu dreptul internaţional.

Citeşte şi: SUA confirma mutarea ambasadei in Ierusalim in luna mai. Liderii din Palestina sunt furiosi

Autorităţile palestiniene studiază ‘măsuri legale’ pentru a obţine despăgubiri de la aceste companii care ‘exploatează resurse fără aprobare din partea proprietarilor legitimi ai acestor terenuri’, a spus el.

‘Suntem dispuşi să primim (aceste companii) dacă doresc să lucreze legal pe teritoriul palestinian’, a adăugat ministrul Riyad al-Maliki. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply