Quantcast
Pălmuită și scuipată, Biserica a ajutat țara în pandemie cu aproape 4 milioane de euro – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pălmuită și scuipată, Biserica a ajutat țara în pandemie cu aproape 4 milioane de euro

Biserica Ortodoxă este instituția cea mai lovită din România: nu doar că este supusă unui atac mediatic fără precedent, dar i s-au impus și regulile cele mai drastice pentru a-și putea relua activitatea, după 15 mai. Cu toate acestea, BOR a făcut enorm pentru țară în această perioadă de carantină, nu doar pe plan spiritual, ci și material scre,evz.ro

Potrivit cifrelor centralizate până pe data de 11 mai inclusiv, valoarea ajutoarelor oferite de Biserica Ortodoxă în ultima lună a fost de 18.917.028 lei, adică peste 3,9 milioane de euro.

Citeste si: ONU folosește fondurile destinate coronavirusului pentru promovarea AVORTULUI

Iată mai jos o sinteză a ajutoarelor financiare și materiale pe arhiepiscopii.

Arhiepiscopia Bucureștilor – a oferit sprijin în valoare de peste 345.000 de lei, din care 249.000 de lei în aparatură medicală pentru spitale din București și județul Prahova.

În plus, Arhiepiscopia a anunțat că va oferi tablete elevilor din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a), pentru a putea continua școala online.

Arhiepiscopia Iașilor – valoarea totală a ajutoarelor a fost de 2.245.604 lei, din care 1.185.801 lei alocați ajutoarelor medicale, iar 1.129.803 lei ajutoarelor alimentare și produselor de igienă.

Eparhia a creat și o platformă de sprijin și colectare de fonduri: fiideajutor.ro.

Arhiepiscopia Sibiului – valoarea ajutoarelor a fost de aproape 400.000 de lei, din care peste 64.000 de lei sub formă de produse și servicii medicale sau transport medical, 51.500 de lei pentru cumpărături de necesitate și plata unor facturi, iar restul sub formă de alimente, hrană caldă și produse de igienă.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului – ajutoare de peste 191.000 lei, din care 6.100 sub formă de materiale sanitare pentru Spitalul din Huedin.

A fost lansată și o colectă de fonduri pentru a oferi tablete elevilor și studenților care nu își permit un astfel de dispozitiv.

Arhiepiscopia Craiovei – a oferit sprijin în valoare de 98.000 de lei în alimente și produse de igienă.

Arhiepiscopia Timișoarei – ajutoare de 320.000 de lei, sub formă de alimente și hrană caldă, dar și prin plata utilităților sau cumpărături făcute pentru persoanele vulnerabile.

Arhiepiscopia Europei Occidentale și Meridionale – a colectat suma de 36.900 de euro, care a fost destinată achizițiilor de aparatură medicală pentru spitalele din județul Suceava.

Arhiepiscopia Germaniei, Austriei și Luxemburgului – a donat 20.000 de euro cu care a fost achiziționată aparatură medicală pentru Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Paracheva din Iași, Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani și Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani.

Citeste si: Israelul plănuiește ciparea copiilor care se întorc la școală!

Alte 20.000 de euro au reprezentat aparatură și echipamente medicale pentru Spitalul Providența al Arhiepiscopiei Iașilor.

Arhiepiscopia Târgoviștei – a oferit ajutoare de peste 387.000 de lei, din care 5.500 de lei în servicii medicale, iar restul sub formă de hrană caldă, alimente, produse de primă necesitate și produse de igienă, precum și achitarea unor facturi de utilități pentru persoane și familii vulnerabile.

Arhiepiscopia Tomisului – a oferit ajutoare umanitare de 316.000 de lei, din care 10.000 de lei în aparatură medicală, servicii medicale și de transport medical, iar restul în hrană caldă, produse alimentare neperisabile, produse de igienă și de strictă necesitate sau plata unor utilități.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților – în ciuda faptului că Întâi Stătătorul ei, IPS Pimen continuă să se afle internat, acțiunile caritabile au continuat, oferindu-se sprijin în valoare de 426.000 de lei, din care 104.000 de lei în aparatură medicală, 56.500 de lei în servicii medicale, iar restul sub formă de alimente și hrană caldă.

Arhiepiscopia Alba-Iuliei – a oferit sprijin de 710.000 de lei, din care 60.000 lei sub formă de servicii de cazare pentru persoanele aflate în carantină, iar restul sub formă de alimente și hrană caldă.

Arhiepiscopia Râmnicului – a oferit ajutoare în valoare de aproape 82.000 lei, din care peste 3.500 lei ca servicii medicale și de transport medical, 10.266 lei în aparatură medicală, aproape 5.700 lei în cumpărături de necesitate, produse de igienă și plata unor utilități, iar restul sub formă de hrană caldă și pachete cu alimente.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului – a oferit sprijin în valoare de peste 250.000 lei: Din cuantumul total al acestui sprijin, aproape 29.000 lei au fost cheltuiți pentru aparatură medicală, peste 7.500 lei au fost oferiți sub formă de servicii medicale și de transport medical, iar restul sub formă de alimente, apă îmbuteliată și hrană caldă.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – a oferit sprijin material în valoare de aproape 250.000 lei, din care 11.000 lei în aparatură medicală, 1.200 lei în servicii de transport medical și restul sub formă de  hrană caldă, alimente neperisabile, produse de igienă, cumpărături de necesitate sau plata unor facturi pentru persoane vulnerabile.

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei – a oferit sprijin în valoare de 200.250 lei, sub formă de hrană caldă și pachete cu alimente și oferă zilnic hrană caldă pentru 140 de persoane defavorizate din Buzău.

Arhiepiscopia Dunării de Jos – între 11 aprilie și 4 mai a oferit ajutoare în valoare totală de peste 587.000 lei, din care 184.000 lei în aparatură medicală, 130.000 sub formă de cumpărături de necesitate, 92.000 lei în produse de igienă, iar restul sub formă de ajutoare alimentare și hrană caldă.

Arhiepiscopia Aradului – A oferit ajutor în valoare de 147.000 lei, din care 58.500 pentru aparatură medicală, iar restul sub formă de hrană caldă, alimente neperisabile și produse de igienă.

Citeste si: Bill Gates stăpânul vaccinurilor și sforarul din spatele OMS-ului

Arhiepiscopia Aradului şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad au donat Spitalului orășenesc Ineu un ventilator mecanic de tip Astral 150 în valoare de 56.525 lei.

Mai multe informații despre acțiunile caritabile ale celorlalte eparhii, găsiți aici.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply