Papa Benedict al XVI-lea demisionează

Asculta informatia

Papa Benedict al XVI-lea a anunţat că va demisiona din funcţia de conducător al Bisericii Catolice mondiale pe data de 28 februarie, informează agenţia de ştiri AFP, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi.

papa_benedict_a_anuntat_ca_demisioneaza (Foto: france24.com)Anunțul a fost făcut în cursul acestei dimineți, într-o întâlnire a cardinalilor, care a avut loc la Vatican. Motivul invocat pentru această decizie a fost sănătatea precară a Pontifului.

„După ce mi-am examinat conştiinţa în faţa lui Dumnezeu, în diverse rânduri, am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza avansării în vârstă, nu mai sunt apte să exercite de manieră adecvată” misiunea de a conduce Biserica Catolică, a declarat Papa Benedict al XVI-lea, în anunţul său, susținut înlimba latină.

Demisia Papei este una istorică, Benedict fiind primul papă care ar demisiona, în ultimii 600 de ani şi al doilea din istorie. Primul papă care a părăsit viu Sfântul Scaun a fost Celestin al V-lea, pe numele lui de mirean Pietro del Morrone. Evenimentul se întâmpla în decembrie 1294, după şase luni de pontificat, motivul invocat de Celestin fiind dorinţa de a fi umil şi de a duce o viaţă pură.


Papa Benedict al XVI-lea a devenit liderul catolicilor în anul 2005, fiind succesorul Papei Ioan Paul al II-lea. Benedict este cel mai în vârstă papă ales, de la Papa Clement al XII-lea în 1730 şi primul pontif german după olandezul-german Adrian al VI-lea din perioada 1522-1523.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *