Papa despre noile execuţii ale ISIS

Asculta informatia

Papa Francisc şi-a exprimat întristarea la aflarea veştii privind o execuţie în masă de etiopieni creştini, în Libia, de către ISIS, cerând ca moartea acestora să nu fie ignorată. „Sângele fraţilor noştri creştini este o mărturie care strigă pentru a fi auzită de toţi cei care mai pot distinge între bine şi rău. Cu atât mai mult trebuie acest strigăt auzit de cei care au în mână destinele acestor oameni”, scrie Pontiful într-un mesaj trimis Patriarhului Abuna Matthias al Bisericii Ortodoxe Etiopiene. Prin respectivul mesaj, liderul catolic îi transmite liderului ortodox etiopian „sincere condoleanţe” şi o „îmbrăţişare de pace în Cristos Domnul nostru”.

fra_015

„Cu mare tristeţe şi durere am aflat despre noi violenţe şocante îndreptate împotriva unor creştini inocenţi în Libia”, scrie Papa. „Ştiu că Sanctitatea Voastră suferă adânc în inimă şi în minte la vederea copiilor Dvs ucişi pentru simplul motiv că îl urmează pe Domnul şi Mântuitorul Isus Cristos.” Duminică a fost lansat pe canalele media ale Statului Islamic un material ce arată execuţii în masă de etiopieni creştini. Statul Islamic (ISIS) a cucerit părţi din Irak şi Siria. Grupul militant terorist şi-a înfiinţat un califat şi a trecut la persecutarea populaţiilor minoritare, în special creştini şi yazidiţi. Au publicat de asemenea materiale video cu decapitarea unor ostatici străini, ca mesaj pentru ţările care au intervenit militar.

„Nu contează că victimele sunt catolice, copte, ortodoxe sau protestate”, mai scrie Papa în mesaj. „Sângele lor este acelaşi în mărturia pe care o dau despre Cristos!” În mijlocul încercărilor, Pontiful aminteşte de timpul pascal de bucurie, pentru că „Cristos a înviat din morţi”. „Anul acesta, această bucurie – care nu scade niciodată – este atinsă de o profundă tristeţe. Dar ştim că viaţa pe care o trăim în iubirea milostivă a lui Dumnezeu este mai puternică decât durerea pe care o simt toţi creştinii, o durere împărtăşită de mulţi oameni de bună voinţă din toate tradiţiile religioase.” Mesajul se încheie cu asigurarea de rugăciuni pentru „martiriul continuu al creştinilor din Africa, din Orientul Mijlociu şi din anumite părţi din Asia”.

www.catholica.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *