Papa Francis a schimbat rugăciunea către Sf. Maria ca să-i pomenească și pe protejații săi

Asculta informatia

Papa Francisc i-a oferit Fecioarei Maria trei titluri noi, a anunțat sâmbătă Vaticanul. Acestea  vor fi adăugate la tradiționala „Litanie Lauretană”, care este de obicei recitată în timpul rozariului sau la sărbătorile catolice majore.

Noile titluri sunt „Mama îndurării”, „Mama speranței” și „reazemul imigranților”, se arată în scrisoarea trimisă de cardinalul guinean Robert Sarah, prefectul Congregaţiei pentru Cultul Divin. Epistola adresată președinților tuturor conferințelor episcopilor din lume, scrisoarea precizează că cele trei titluri au fost adăugate  la dorința expresă a Papei Francisc.

Primul nou titlu urmează să fie plasat după „Maica Bisericii”, cel de-al doilea după „Maica harului dumnezeiesc”, în timp ce al treilea va merge după desemnarea Mariei drept „Refugiul păcătoșilor”. În scrisoare, cardinalul Sarah spune „Știm din Evanghelie că discipolii lui Iisus au învățat de la bun început să o laude ca„ binecuvântată printre femei ”și să se bazeze pe mijlocirea ei maternă”, insistând că numeroasele titluri date Mariei de-a lungul istoriei sunt un „mod privilegiat și sigur de a-L întâlni pe Hristos”.

Papa este un apărător constant al imigranților și refugiaților încă de la alegerea sa în 2013. De altfel,  prima sa călătorie în afara Romei în calitate de papă a fost făcută pe insula italiană Lampedusa, unde s-a întâlnit cu imigranți și refugiații din Orientul Mijlociu și Africa.

În septembrie 2019, Papa Francisc a adăugat o sculptură înfățișând o barcă plină de migranți în Piața Sf. Petru. Opera de artă înfățișează 140 de migranți și refugiați din diferite culturi și perioade ale istoriei, inclusiv indigeni, evrei care scapă din Germania nazistă și refugiați sirieni și africani care fug de război și foamete în timpurile noastre, notează cruxnow.com.

Citeste mai departe pe: Europa News

Despre Info Crestin News

Leave a Reply