Papa Francisc a celebrat fără credincioşi SLUJBA PASCALA

Asculta informatia

Papa Francisc a celebrat sâmbătă seara Vigilia Pascală, iar lipsa credincioşilor ca urmare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19 a fost evidentă în momentele în care Sfântul Părinte a slujit aproape singur în imensa Bazilică Sfântul Petru, informează dpa, via agerpres.

La mesa în care se sărbătoreşte Învierea lui Iisus au fost prezenţi doar o mână de demnitari şi credincioşi, într-o biserica ce poate primi mii de vizitatori.

Citeste si: Americanii consideră că pandemia de COVID-19 este un semn de alarmă de la Dumnezeu

Anumite părţi din liturghie au fost slujite într-o formă scurtată. Pentru ceremonie a fost instalat crucifixul Sfântului Marcellus, o cruce dintr-o biserică din centrul Romei, venerată pentru că a pus capăt unei ciume în secolul al XVI-lea şi care a mai fost expus în cadrul altor evenimente papale recente.

Şi alte sărbători pascale tradiţionale, inclusiv binecunoscuta binecuvântare a Papei „Urbi et Orbi” de duminică, vor avea loc în faţa a doar câtorva persoane. Slujbele prilejuite de sărbătorirea Paştelui catolic în Cetatea Vaticanului vor putea fi urmărite în acest an online.

Citește și : Papa, Hitler și CORONAVIRUSUL: Scenariu exploziv despre Dumnezeu și natură

Toate sărbătorile papale din Săptămâna Sfântă au avut loc fără public.

Paştele, sărbătorit în acest an pe 12 aprilie de către catolici, este cel mai important eveniment din calendarul creştin, festivităţile religioase prilejuite de Învierea Domnului fiind, în mod tradiţional, marcate de optimism.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *