Quantcast
Papa Francisc a condamnat cu fermitate avortul și a comparat întreruperea sarcinii cu “angajarea unui asasin plătit pentru a rezolva o problemă” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc a condamnat cu fermitate avortul și a comparat întreruperea sarcinii cu “angajarea unui asasin plătit pentru a rezolva o problemă”

Papa Francisc a condamnat cu fermitate avortul și a comparat întreruperea sarcinii cu “angajarea unui asasin plătit pentru a rezolva o problemă”, după ce hotărârea istorică Roe vs. Wade a fost anulată de judecătorii Curții Supreme.

Vorbind de la reședința sa de la Vatican, suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a declarat că respectă decizia Curții Supreme de a desființa precedentele de aproape 50 de ani, anulând decizia istorică din 1973 care a acordat protecție federală pentru avort în temeiul Constituției.

Francisc a spus că a condamnat ferm avortul, comparându-l cu “angajarea unui asasin plătit”. Biserica Catolică învață că viața începe în momentul concepției.

El a spus: “Întreb: Este legitim, este corect, să elimini o viață umană pentru a rezolva o problemă?”, conform Daily Mail.

Papa Francisc a condamnat cu fermitate avortul 

Francisc a fost întrebat despre o dezbatere din Statele Unite dacă un politician catolic care se opune personal avortului, dar susține dreptul altora de a alege, ar trebui să i se permită să primească sacramentul comuniunii.

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, de exemplu, a fost împiedicată de arhiepiscopul conservator al diecezei sale de origine din San Francisco să îl primească acolo, dar primește în mod regulat împărtășania la o parohie din Washington, D.C.

Săptămâna trecută, ea a primit sacramentul în cadrul unei slujbe papale la Vatican.

‘Când Biserica își pierde natura pastorală, când un episcop își pierde natura pastorală, acest lucru provoacă o problemă politică’, a spus papa. ‘Asta este tot ce pot spune’.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply