Quantcast
Papa Francisc a marcat începerea Săptămânii Patimilor la Vatican – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc a marcat începerea Săptămânii Patimilor la Vatican

Papa Francisc a marcat începerea Săptămânii Patimilor, printr-o ceremonie ţinută în Bazilica Sfântul Petru, şi a îndemnat oamenii să reflecteze la binele pe care îl pot face pentru alţii, via news.ro.

Slujba din Duminica Floriilor atrage, de regulă, zeci de mii de oameni la Vatican şi include o amplă procesiune a cardinalilor, preoţilor şi credincioşilor.

Citește și: În Duminica Floriilor, credincioşii catolici au fost binecuvântaţi de preoţi din maşină

Anul acesta, ea a fost ţinută dintr-un altar auxiliar celui pe care Suveranul Pontif îl foloseşte de regulă. Au participate aproximativ 20 de persoane – călugăriţe, autoare şi un mic cor.

În timpul ceremoniei, care a fost transmisă de televiziuni din întreaga lume, Papa Francisc a spus: „Tragedia pe care o trăim ne cheamă să luăm în serios lucrurile care sunt serioase şi să nu fim prinşi în cele care contează mai puţin; să redescoperim că viaţa nu e folositoare dacă nu este folosită pentru a-i ajuta pe alţii. Pentru că viaţa este măsurată de dragoste”.

„Să întindem mâna celor care suferă şi au cea mai mare nevoie. Să nu ne îngrijim de ce ne lipseşte, ci de ce bine putem face pentru alţii”, a mai spus Suveranul Pontif.

Citește și: Video: Brazilia se întoarce la Isus- Oamenii îngenunchează si se roagă pe stradă

Vaticanul este închis de câteva săptămâni din cauza epidemiei de Covid-19 din Italia. Aici au fost depistate 7 cazuri de infectare. Papa Francisc a fost testat negativ.

Toate ceremoniile din următoare săptămână vor fi oficiate de Papa Francisc în Bazilica Sfântul Petru, fără prezenţa miilor de credincioşi.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply