Quantcast
Papa Francisc: Biserica NU ARE DREPTUL de a se amesteca în viaţa HOMOSEXUALILOR – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc: Biserica NU ARE DREPTUL de a se amesteca în viaţa HOMOSEXUALILOR

Papa Francisc a declarat că Biserica are dreptul de a-și exprima opiniile, dar nu are dreptul de a “interveni spiritual” în viața homosexualilor și a lesbienelor. Nu este prima declaraţie de acest fel a papei. În luna iulie, acesta declara că homosexualii nu trebuie judecaţi sau marginalizaţi.

Papa Francisc a declarat că Biserica are dreptul de a-și exprima opiniile, dar nu are dreptul de a “interveni spiritual” în viața homosexualilor și a lesbianelor. De altfel, în luna iulie, acesta declara că homosexualii nu trebuie judecaţi sau marginalizaţi, scrie cnn.com.

Într-un interviu amplu, publicat joi Papa a spus că femeile ar trebui să joace un rol cheie în deciziile bisericii şi i-a criticat pe cei care i-au recomandat să fie mai vocal în lupta împotriva avortului şi a căsătoriilor gay.

Interviul publicat în revista iezuiţilor în mai multe limbi oferă cea mai amplă şi mai profundă perspectivă a Papei Francisc asupra Bisericii Romano-Catolice. Papa Francisc nu se declară împotriva doctrinei catolice, ci schimbă abordarea, trecând de la cenzură la angajament. “Poporul lui Dumnezeu vrea pastori, nu cleri care să acţionezi ca birocraţi sau oficialităţi”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc: “Sunt un păcătos”

La începutul interviului, Papa Francisc a fost întrebat cine e Jorge Mario Bergolio, numele său înainte de a fi ales papă. “Sunt un păcătos”, a răspuns acesta.

“Homosexualii trebuie să fie acceptaţi cu respect, compasiune şi sensibilitate”

Cât despre acceptarea homosexualilor, Papa Francisc a spus că nu face decât să spună ceea ce se arată în catehismul Bisericii Catolice. “Catehismul condamnă actele homosexuale, dar spune spune că homosexualii şi lesbianele trebuie să fie acceptaţi cu respect, compasiune şi sensibilitate”, a explicat Papa.

“Religia are dreptul de a-şi exprima opiniile în serviciul oamenilor, dar Dumnezeu ne-a dat libertate: nu este posibil să te amesteci spiritual în viaţa unei persoane”, a mai spus acesta. Papa Francisc a povestit în interviu că a fost întrebat dacă este de acord cu homosexualitatea. “Am răspuns cu o altă întrebare. “Spune-mi când Dumnezeu se uită la un homosexual aprobă existenţa acestei persoane cu dragoste sau o respinge şi o condamnă? Trebuie să întotdeauna să luăm în considerare persoana. Aici intrăm în misterul fiinţei umane”, a mai spus Papa Francisc.
www.realitatea.net

Despre

Leave a Reply