Quantcast
Papa Francisc cheamă la evitarea ‘riscului unui dezastru nuclear’ la Zaporojie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc cheamă la evitarea ‘riscului unui dezastru nuclear’ la Zaporojie

Papa Francisc a lansat miercuri un apel să ‘se evite riscul unui dezastru nuclear’ în Ucraina, denunţând încă o dată ‘nebunia războiului’, la şase luni de la debutul invaziei ruse, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres

‘De şase luni împlinite astăzi, poporul ucrainean suferă ororile războiului’, a declarat papa cu ocazia audienţei generale săptămânale la Vatican.

‘Sper că se vor lua măsuri concrete pentru a se pune capăt războiului şi a se evita riscul unui dezastru nuclear la Zaporojie’, a afirmat el.

‘Mă gândesc la toată această cruzime, la toţi nevinovaţii care plătesc nebunia tuturor părţilor, pentru că războiul este o nebunie’, a continuat suveranul pontif.

‘Mă gândesc la această tânără femeie nefericită care a murit din cauza unei bombe puse sub scaunul maşinii sale la Moscova’, a adăugat papa, referindu-se la asasinarea Dariei Dughina, jurnalistă şi politolog în vârstă de 29 ani, fiica unui filosof şi scriitor ultranaţionalist rus.

‘Îi port pe toţi prizonierii în inima mea, în special pe cei care sunt într-o stare fragilă, şi chem autorităţile responsabile să ia măsuri pentru eliberarea lor’, a mai afirmat papa Francisc.

‘Mă gândesc la copii. Atâţia morţi şi atâţia refugiaţi. Atâţia răniţi. Atâţia copii ucraineni şi ruşi au rămas orfani. Orfanii nu au naţionalitate: au pierdut un tată sau o mamă, fie că sunt ruşi sau ucraineni’, a adăugat el.

‘Cei care fac profit de pe urma războiului (…) sunt delincvenţi care asasinează umanitatea’, a încheiat papa Francisc.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply