Quantcast
Papa Francisc: Crăciunul sărbătorit cu restricţii ar putea fi ‘mai autentic’ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc: Crăciunul sărbătorit cu restricţii ar putea fi ‘mai autentic’

Petrecerea Crăciunului cu restricţii impuse de pandemia de coronavirus ar putea fi mai puţin comercială, devenind o festivitate mai pură din punct de vedere spiritual, a sugerat miercuri papa Francisc, informează DPA, si agerpres.

”Anul acesta ne aşteaptă restricţii şi inconveniente”, a spus suveranul pontif în timpul audienţei sale săptămânale, reamintind încercările biblice prin care au trecut Iosif şi Fecioara Maria la naşterea pruncului Iisus.

”Cu toate acestea, credinţa, speranţa şi dragostea i-au ghidat şi i-au sprijinit. Să sperăm că va fi la fel şi pentru noi. Fie ca aceste dificultăţi să ne ajute să purificăm puţin felul în care trăim şi sărbătorim Crăciunul”, a spus papa Francisc.

”Să lăsăm deoparte consumerismul, să fie mai religios, mai autentic, mai adevărat”, a adăugat suveranul pontif.

Pandemia a dus la câteva schimbări în agenda papei Francisc.

Anul acesta, slujba din Ajunul Crăciunului, ţinută în Basilica Sf. Petru, este programată să înceapă cu două ore mai devreme decât în mod normal, la 17:30 p.m. astfel încât să se termine înaintea orei la care intră în vigoare interdicţia de circulaţie în Italia, la 10:00 P.M.

Totodată, liturghia s-ar putea desfăşura în absenţa publicului.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply