Quantcast
Papa Francisc, cu ‘inima frântă’ după masacrul din Texas – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc, cu ‘inima frântă’ după masacrul din Texas

Papa Francisc a declarat miercuri că are „inima frântă” după atacul armat de la o şcoală primară din Texas în care au fost ucişi 19 elevi şi doi profesori, cerând un control mai mare asupra armelor, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

„Am inima frântă de masacrul comis la şcoala elementară din Texas. Mă rog pentru copiii şi adulţii care au fost ucişi şi pentru familiile lor”, a declarat papa Francisc după audienţa generală de la Vatican.

„Este timpul să spunem ‘destul’ traficului de arme necontrolat. Să ne luăm cu toţii un angajament astfel încât tragedii de genul acesta să nu se mai întâmple”, a mai spus suveranul pontif.

Nouăsprezece elevi şi doi adulţi au fost ucişi marţi de un adolescent de 18 ani care a deschis focul în şcoala primară Robb din Uvalde, statul Texas, unde învaţă copii între 7 şi 10 ani. Potrivit autorităţilor, suspectul, identificat ca Salvador Ramos, cetăţean american, a început prin a-şi împuşca bunica, aceasta supravieţuind, după care a fugit cu maşina până în apropierea şcolii unde a deschis focul şi a sfârşit prin a fi doborât aparent de poliţie. Motivul faptelor sale nu este deocamdată clar.

Papa Francisc s-a pronunţat deseori împotriva industriei de armament. În 2015 el a declarat că cei care produc arme sau investesc în industria de armament sunt ipocriţi dacă se consideră creştini.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply