Quantcast
Papa Francisc evită mulţimile de credincioşi şi se roagă într-o piaţă din Roma – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc evită mulţimile de credincioşi şi se roagă într-o piaţă din Roma

Papa Francisc a evitat mulţimile de credincioşi şi a prevenit propagarea noului coronavirus marţi, deplasându-se dis-de-dimineaţă într-o piaţă din centrul Romei pentru a se ruga cu ocazia sărbătorii Concepţiei Imaculate, o tradiţie romană celebrată în fiecare an pe 8 decembrie, informează AFP, si agerpres.  

La jumătatea zilei, de la o fereastră a Palatului Apostolic, papa Francisc a explicat că ieşirea sa matinală a avut scopul de „a evita riscul de formare a unor adunări publice”, o recomandare formulată de autorităţile naţionale italiene, „care trebuie să fie respectată”.

Într-o dimineaţă foarte ploioasă, suveranul pontif a mers la ora locală 07:00 în Piazza di Spagna pentru a depune trandafiri albi la baza coloanei monumentale dedicate Concepţiei Imaculate, pe care se află o statuie din bronz a Fecioarei Maria.

Papa Francisc s-a rugat ca Fecioara Maria să vegheze asupra tuturor locuitorilor din Roma şi din lumea întreagă care „sunt slăbiţi de boală şi afectaţi de descurajare”, înainte de a părăsi acea piaţă după un sfert de oră, precizează un comunicat publicat de Vatican.

Această tradiţie, celebrată în fiecare an pe 8 decembrie, datează de la jumătatea secolului al XIX-lea, însă sărbătorirea ei a fost anulată în 2020 din cauza epidemiei de coronavirus, care a provocat deja peste 60.000 de decese în Italia.

Pompierii din Roma oferă cu ocazia acestei sărbători coroane de flori Fecioarei Maria, pe care le depun cu ajutorul unei macarale în vârful coloanei, la o înălţime de 27 de metri, în jurul braţelor statuii, unde rămân timp de un an.

Cu puţin timp înainte de realizarea acestui ritual, pompierii din Roma au fost extrem de surprinşi să îl vadă pe papa Francisc sosind în proximitatea monumentului la bordul unui mic automobil, potrivit contului lor oficial de Twitter.

Marţi, liderul de la Vatican a decretat un an special dedicat sfântului Iosif, soţul Fecioarei Maria. Într-o scrisoare apostolică, papa Francisc afirmă că pandemia de coronavirus a evidenţiat importanţa oamenilor „obişnuiţi”, precum personajul biblic Iosif, un muncitor, un soţ şi un tată, „omul care trece neobservat, omul cu o prezenţă cotidiană, discretă şi ascunsă”.

Papa Francisc şi-a exprimat încă o dată recunoştinţa faţă de „medicii, infirmierele, angajaţii din supermarketuri, agenţii de întreţinere, furnizorii de servicii de îngrijire la domiciliu, transportatorii, forţele de ordine, voluntarii, preoţii, călugăriţele şi mulţi alţii care au înţeles că nimeni nu se salvează de unul singur” şi care „sunt pe cale să scrie astăzi evenimentele decisive ale istoriei noastre”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply