Quantcast
Papa Francisc îi îndeamnă pe creștini să se roage pentru guvernanţi și să nu-i mai jignească – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc îi îndeamnă pe creștini să se roage pentru guvernanţi și să nu-i mai jignească

Papa Francisc a lansat luni un apel creştinilor să se roage pentru guvernanţi, chiar şi atunci când nu sunt pe placul lor sau gândesc altfel decât ei, în cadrul liturghiei oficiate în Bazilica San Pietro cu prilejul sărbătoririi zilei Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, relatează agerpres.

„Sfântul Petru i-a îndemnat pe creştini să se roage pentru toată lumea, în primul rând pentru cei care îi conduc. Este o sarcină pe care Domnul nostru ne-o încredinţează.

Citeste si: Ni se pregătește o lume a întunericului: Lumea Țapului Sabatic, simbolul SATANISMULUI…

Oare facem acest lucru? Sau doar vorbim, insultăm şi asta este suficient? Dumnezeu aşteaptă ca atunci când ne rugăm să-i invocăm şi pe cei care nu gândesc ca noi, sau pe cei care ne-au trântit uşa în nas şi pe care ne este atât de greu să-i iertăm”, a spus papa.

El a regretat că „suntem atât de obişnuiţi să-i insultăm pe cei responsabili… Calificativele (pe care le folosim) sunt multe, dar nu le voi spune, nu este momentul să le amintim”, a mărturisit papa Francisc.

Sfântul părinte a reamintit că primii creştini aflaţi „în situaţii dramatice”, în timpul persecuţiilor lui Irod, „nu se plângeau”. „Este atât de inutil ca mulţi creştini să piardă timpul plângându-se de lume, de societate, de ceea ce este rău. Faptul că se plâng nu schimbă nimic”, a subliniat papa.

„Creştinii de atunci nu-i învinovăţeau pe ceilalţi, ci se rugau. Ce s-ar întâmpla dacă ne-am ruga mai mult şi am reproşa mai puţin?”, s-a întrebat el.

Citeste mai mult pe: https://europanews.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply