Quantcast
Papa Francisc le cere rușilor și ucrainenilor: Opriți-vă! Lăsați armele să tacă. Negociați serios pentru pace – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc le cere rușilor și ucrainenilor: Opriți-vă! Lăsați armele să tacă. Negociați serios pentru pace

Papa Francisc a declarat că amenințarea unui conflict global generat de invazia Rusiei în Ucraina ar trebui să îi convingă pe toți că a venit timpul ca omenirea să abolească războiul înainte ca acesta să „abolească” omenirea, anunță Mediafax.

Papa s-a adresat duminică miilor de oameni aflați în Piața Sfântul Petru pentru binecuvântarea sa de duminică.

„A trecut mai mult de o lună de la invazia Ucrainei, de la începutul acestui război crud și fără sens, care, ca orice război, este o înfrângere pentru toată lumea, pentru noi toți. Trebuie să renegăm războiul, un loc al morții unde tații și mamele își îngroapă copiii, unde bărbații își ucid frații fără să-i vadă, unde cei puternici decid și cei săraci mor”, a spus papa, potrivit Sky News.

El a adăugat că războiul din Ucraina distruge viitorul țării, citând o statistică potrivit căreia jumătate dintre copiii din această țară au fost nevoiți să fugă din țară.

„Aceasta este bestialitatea războiului, ceva barbar și sacrilegiu”, a spus el, îndemnându-și ascultătorii să nu considere războiul ca fiind inevitabil sau ceva cu care să se obișnuiască.

„Dacă vom ieși din acest (război) la fel ca înainte, vom fi cu toții într-un fel vinovați. Confruntată cu pericolul autodistrugerii, omenirea trebuie să înțeleagă că a sosit timpul să abolească războiul, să îl anuleze din istoria omului înainte ca el să îl anuleze pe om din istorie”, a continuat el.

Papa Francisc a vorbit de mai multe ori despre un posibil conflict nuclear de la începutul invaziei, în urmă cu mai bine de o lună.

„Îi rog pe toți politicienii implicați să reflecteze asupra acestui lucru”, a spus el, adăugând: Ajunge! Opriți-vă! Lăsați armele să tacă. Negociați serios pentru pace”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply