Papa Francisc: ‘Lumea conectată cu noi are doar împărtăşania spirituală. Nu aceasta este Biserica’

Asculta informatia

Situaţia actuală, în care Sfânta Liturghie este celebrată fără adunare este „periculoasă”, a susţinut Papa Francisc vineri, în contextul restricţiilor impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, relatează DPA, via agerpres.

„Familiaritatea creştinilor cu Domnul este întotdeauna comunitară. Da, este intimă, este personală, dar în cadrul unei comunităţi”, a spus papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată în dimineaţa zilei de vineri, la reşedinţa Santa Marta de la Vatican.

Citește și: Titus Corlăţean, reacţie la cazul directorului demis pentru că s-a rugat: ‘Cine a comis acest gest este pasibil de o încadrare penală’

„O familiaritate fără comunitate, o familiaritate fără Pâine, o familiaritate fără Biserică, fără oameni, fără sacramente, este periculoasă”, a spus pontiful.

Noul coronavirus a impus schimbări extraordinare la Vatican. Piaţa Sf. Petru şi bazilica Sf. Petru au fost închise pentru o lună, iar papa Francisc s-a adresat de atunci credincioşilor prin transmisiuni video în direct.

Săptămâna trecută, ceremoniile religioase catolice prilejuite de Paşte, cel mai important eveniment din calendarul creştin, s-au desfăşurat fără credincioşi, scenele fiind fără precedent în vremurile moderne.

„Suntem împreună, dar nu împreună”, a spus papa Francisc vineri.

Adresându-se celor câteva persoane cărora le este permis să participe la Liturghia de la Santa Marta, suveranul pontif a adăugat: „Astăzi o aveţi, euharistia, dar lumea conectată cu noi are doar împărtăşania spirituală. Nu aceasta este Biserica: aceasta este Biserica într-o situaţie dificilă, pe care Domnul o îngăduie, dar idealul de Biserică este acela de a fi întotdeauna împreună cu poporul şi cu sacramentele. Întotdeauna”.

Citește și: Marcel Vela,un pas înapoi:Acordul MAI-BOR a fost modificat-Slujbele de Paște, oficiate fără participarea credincioșilor

Duminică, papa Francisc urmează să celebreze Sfânta Liturghie în afara Vaticanului, pentru prima dată de la începutul lunii martie. El se va afla la Biserica Santo Spirito in Sassia din Roma.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply