Quantcast
Papa Francisc nu agreează planul american de pace privind conflictul israeliano-palestinian – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc nu agreează planul american de pace privind conflictul israeliano-palestinian

Papa Francisc a avertizat, duminică, cu privire la „soluţiile inechitabile” în cazul conflictului israeliano-palestinian, referire la planul american de soluţionare a problemei, spunând că ele pot fi doar un punct de pornire pentru o nouă criză potrivit,news.ro

Suveranul Pontif a comentat legat de acest subiect în timpul unei întâlniri cu episcopii din ţările Bazinului Mediteranean, care a avut loc în Bari.

Citeste si: Papa Francisc: Homosexuali sunt bine veniţi în sânul Bisericii catolice

„Regiunea mediteraneană este, în prezent, ameninţată de focare de instabilitate şi conflict, ambele în Orientul Mijlociu şi ţări din nordul Africii, precum şi între diverse grupuri etnice, religioase şi confesionale”, a spus Papa Francisc, citat de Reuters. „Nu putem trece cu vederea conflictul încă nerezolvat dintre israelieni şi palestinieni, cu pericolul soluţiilor inechitabile, şi, prin urmare, un preludiu pentru o nouă criză”.

La întâlnire a participat şi arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, care conduce Patriarhia Latină de la Ierusalim, în a cărei jurisdicţie se află Israelul, teritoriile palestiniene şi Iordania.

Citeste si: Anticristul de Papa Francisc, către un bărbat gay: „Dumnezeu te-a făcut așa și te iubește așa”

Este prima dată când Papa – care deseori a apărat atât drepturile palestinienilor, cât şi nevoia Israelului de securitate – a vorbit public despre conflictul din zonă după ce preşedintele american Donald Trump a prezentat planul de pace pe 28 ianuarie.

Planul SUA în cazul conflictului israeliano-palestinian garantează palestinienilor o autonomie limitată în părţi din Cisiordania şi permite Israelului să îşi anexeze toate aşezările de acolo şi să păstreze mare parte din Ierusalimul de Est.

Pe lângă liderii palestinieni, Uniunea Europeană a respins acest plan, apreciind că proiectul nu respectă „parametrii agreaţi internaţional” şi a avertizat că orice anexare de către Israel a unor teritorii palestiniene va face obiectul unor repercusiuni.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply