Papa Francisc: „parteneriatele civile homosexuale sunt acceptabile”

Asculta informatia

Această declarație a actualului Suveran Pontif este citată de Arhiepiscopul Salvatore Cordileone, din San Francisco. Papa ar fi făcut declarația la o întâlnire cu episcopii americani, în Roma. Papa Francisc le-ar fi spus că parteneriatele civile care le aduc beneficii „soților” gay sunt acceptabile, atât timp cât ele nu vor fi considerate căsătorie.

Iată declarația Papei, citată de Arhiepiscopul Cordileone: „Parteneriatele civile între doi oameni de același sex nu pot să fie niciodată privite drept căsătorie. Atât timp cât lucrul acesta este respectat, parteneriatele civile care dau acces la beneficii guvernamentale pot fi acceptate.”

https://www.lifesitenews.com/…/pope-francis-to-us-bishops-g…

Toate bune și frumoase, doar că sunt câteva mici probleme. Să privești parteneriatele civile h0m0sexuale drept acceptabile contravine Catehismului catolic, întărit de documente din 1986, 1992 și 2003 emise de Congregația pentru Doctrina Credinței, sub Cardinalul Joseph Ratzinger, și aprobate de Papa Ioan Paul al II-lea.

Citeste si: Anticristul de Papa Francisc, către un bărbat gay: „Dumnezeu te-a făcut așa și te iubește așa”

O scrisoare din 2003 intitulată „Considerații cu privire la propuneri de a acorda recunoaștere legală uniunilor între persoane h0m0sexuale” întărește faptul că toate comportamentele h0m0sexuale se opun legii morale naturale și că „nu există absolut nici un temei pentru a considera parteneriatele h0m0sexuale ca fiind, în orice fal, similare sau că ar exista cea mai mică analogie cu planul lui Dumnezeu în ceea ce privește căsătoria și familia.”

„Biserica arată că respectul pentru persoanele h0m0sexuale nu poate să conducă, în nici un fel, la aprobarea comportamentelor h0m0sexuale sau la recunoașterea legală a parteneriatelor civile h0m0sexuale”, se afirmă în aceeași scrisoare.

Mai mult, „în situațiile în care parteneriatele h0m0sexuale au fost recunoscute legal sau li s-a acordat statutul legal și drepturile care aprațin de drept căsătoriei, e nevoie să ne exprimăm opoziția clară și fermă”.

Nu este prima dată când actualul papă ignoră aceste documente care țin de doctrina Bisericii Catolice și își arată sprijinul pentru „parteneriatele civile” pentru cuplurile h0m0sexuale. Într-un interviu din 2017 cu jurnalistul francez Dominique Wolton, Papa Francisc afirma: „Să spunem lucrurilor pe nume. Căsătoria este între un bărbat și o femeie. Acesta este cuvântul corect. Să-i spunem parteneriatului de același sex un «parteneriat civil».”

În aceeași scrisoare din 2003 se mai afirmă: „Trebuie să ne abținem de la orice formă de cooperare pentru punerea în practică sau aplicarea unor legi a căror nedreptate este strigătoare la cer și, pe cât posibil, de la cooperarea materială la nivelul aplicării lor. În această zonă, oricine poate să invoce libertatea de conștiință.”

Gabriel Popa

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *