Quantcast
Papa Francisc: Plăcerile oferite de o mâncare bine gătită şi de raportul sexual sunt ‘divine’ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc: Plăcerile oferite de o mâncare bine gătită şi de raportul sexual sunt ‘divine’

Plăcerile oferite de o mâncare bine gătită şi de raportul sexual sunt „divine” şi au căzut victime, pe nedrept, „excesului de zel” din partea Bisericii în trecut, a declarat Papa Francisc într-o carte de interviuri publicată miercuri, relatează france24.com.

„Plăcerile vin direct de la Dumnezeu, nu sunt nici catolice, nici creştine, nici altceva, sunt pur şi simplu divine”, i-a spus Suveranul Pontif scriitorului italian Carlo Petrini. „Biserica a condamnat plăcerea inumană, brutală, vulgară, dar, pe de altă parte, a acceptat întotdeauna plăcerea umană, simplă, morală”.

Citeste si: Fox News TV SUA dezvăluie cum vor OMS, Bill Gates și Democrații americani să controleze masele, sub pretextul Covid-19.

Papa Francisc, născut Jorge Bergoglio în Argentina, a mai spus că nu există loc pentru „o moralitate excesivă” care neagă plăcerea, dar despre care a spus că exista în Biserică în trecut, şi a insistat că „este o interpretare greşită a mesajului creştin”.

„Plăcerea de a mânca este făcută pentru a te menţine sănătos prin mâncare, la fel cum plăcerea sexuală există pentru a face dragostea mai frumoasă şi pentru a garanta perpetuarea speciei”, a adăugat el.

Viziuni contrare „au cauzat daune enorme, care pot fi încă simţite astăzi în anumite cazuri”.

„Plăcerea de a mânca şi plăcerea sexuală vin de la Dumnezeu”, a subliniat Papa.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/papa-francisc-placerile-oferite-de-o-mancare-bine-gatita-si-de-raportul-sexual-sunt-divine/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply