Papa Francisc: ‘Războiul din Ucraina este un ultragiu adus lui Dumnezeu!’ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Papa Francisc: ‘Războiul din Ucraina este un ultragiu adus lui Dumnezeu!’

Asculta informatia

Papa Francisc a asigurat miercuri că războiul din Ucraina, asemeni altor conflicte, „reprezintă un ultragiu adus lui Dumnezeu, o trădare blasfemiatoare faţă de Domnul” nostru, în cadrul Audienţei generale desfăşurate în Sala Paul al VI-lea, relatează EFE, potrivit agerpres.

Sfântul părinte a abordat din nou tema războiului şi a precizat că acesta este „întotdeauna o acţiune a omului care conduce la idolatria puterii”.

Deşi papa nu a făcut de data aceasta un apel la încetarea conflictului militar din Ucraina, el a reflectat asupra războaielor şi „tentaţiei unei păci false, bazate pe putere, care conduce la ură şi la trădare faţă de Dumnezeu”.

Suveranul pontif a citat cartea scriitorul rus Dostoievski „Legenda Marelui Inchizitor”, pe care a definit-o ca mereu actuală pentru că reprezintă logica lumească.

El a respins totodată ideea „unei păci armate”. „Pacea lui Iisus nu-i domină pe ceilalţi, nu este niciodată o pace armată, niciodată!”, a spus papa la încheierea audienţei.

Sfântul părinte le-a cerut credincioşilor ca în aceste zile să se aplece în faţa Crucii pentru a cere „pacea din inimă şi pacea pentru omenire”.

El a reamintit de asemenea că anul acesta credincioşii polonezi vor sărbători Paştele „într-un mod special: alături de mulţi invitaţi ucraineni”.

„Paştele este o sărbătoare în familie, iar voi, prin faptul că deschideţi casele voastre, aţi devenit familia lor. Deşi majoritatea dintre ei sărbătoresc Paştele o săptămână mai târziu, conform tradiţiei ortodoxe, este acum momentul să vă înălţaţi împreună ochii spre Cruce, să aşteptaţi reînvierea lui Hristos şi să vă rugaţi pentru pacea în Ucraina”, a subliniat papa.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close