Quantcast
Papa Francisc revoltat în Italia: Animalele de companie înlocuiesc copiii. E rugat de familii să binecuvânteze căței – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc revoltat în Italia: Animalele de companie înlocuiesc copiii. E rugat de familii să binecuvânteze căței

„Dificultatea de a găsi un loc de muncă stabil, dificultatea de a păstra un loc de muncă stabil, casele cu preţuri prohibitive, chiriile foarte mari şi salariile insuficiente sunt probleme reale”, a spus el, stând alături de premierul italian Giorgia Meloni. „Piaţa liberă, fără măsurile corective necesare, devine sălbatică şi produce situaţii şi inegalităţi din ce în ce mai grave”, a adăugat el.

Papa Francisc în Italia a mai spus că animalele de companie înlocuiesc copiii în unele gospodării şi a povestit cum o femeie care a participat la o audienţă recentă şi-a deschis geanta şi a cerut binecuvântarea papală pentru „copilul ei”, pentru ca apoi să dezvăluie că era un câine. „Mi-am pierdut răbdarea şi am mustrat-o spunându-i că mulţi copii sunt flămânzi şi tu îmi aduci un câine”, a mărturisit el.

Dar Sfântul Părinte a recunoscut, pe de altă parte, că există „constrângeri aproape insurmontabile” pentru tinerele femei nevoite să aleagă între carieră şi maternitate. Având în vedere costurile ridicate pe care le implică creşterea copiilor, oamenii îşi revizuiesc priorităţile, a adăugat el.

„Nu putem accepta pasiv faptul că atât de mulţi tineri se străduiesc să îşi realizeze visul unei familii şi sunt nevoiţi să coboare ştacheta dorinţelor, mulţumindu-se cu substitute mediocre: să facă bani, să ţintească o carieră, să călătorească, să îşi păstreze cu egoism timpul liber”, a spus el.

Scăderea populaţiei este o preocupare majoră pentru cea de-a treia ţară ca mărime din zona euro, ministrul economiei avertizând săptămâna aceasta că PIB-ul Italiei riscă să scadă cu 18 puncte procentuale în următoarele două decenii dacă tendinţele actuale de natalitate continuă.

Ministrul educaţiei a declarat joi că datele demografice actuale sugerează că populaţia şcolară a Italiei va scădea cu un milion de copii în următorii 10 ani.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply