Papa Francisc s-a rugat pentru victimele asa zisei”pandemii”

Asculta informatia

Papa Francisc s-a rugat joi pentru cei decedaţi în timpul pandemiei de coronavirus, mai ales pentru cei anonimi „pe care i-am văzut îngropaţi laolaltă în gropi comune”, în timpul slujbei matinale pe care o oficiază zilnic în capela reşedinţei sale din Casa Santa Marta, relatează  agerpres.

„Să ne rugăm azi pentru cei decedaţi, pentru cei care au murit în pandemie; mai ales pentru acei morţi – să spunem – anonimi. Am văzut fotografii cu gropi comune. Multe…”, a spus papa.

Citește și : ”Apocalipsa” Covid-19: secțiile ATI sunt goale!

Sfântul părinte a dedicat slujbele matinale din Casa Santa Marta, celebrate în aceste zile fără credincioşi şi transmise în direct de mediile vaticane, celor afectaţi de pandemia de coronavirus şi de efectele tragice asupra economiei.

Papa a menţionat pe Twitter că la 1 Mai Biserica Catolică îl celebrează pe sfântul Iosif, protectorul muncitorilor, şi s-a rugat pentru persoanele devenite victime ale şomajului din cauza pandemiei.

Meşterul tâmplar Iosif a făcut din munca sa un act de iubire şi slujire a lui Iisus şi a Mariei, colaborând şi contribuind, prin munca sa, la realizarea planului lui Dumnezeu. Graţie atelierului său de lucru, unde îşi exercita meseria împreună cu Iisus, sfântul Iosif a apropiat munca omului de misterul răscumpărării.

„Fie ca Domnul să fie călăuza celor nevoiaşi şi urmându-i îndemnul să-i ajutăm”, a spus papa.

Citește și: Bill Gates, previziuni sumbre pentru omenire: “Pandemia va defini această eră”

Papa Francisc a explicat, totodată, în liturghia de joi că „a fi misionari nu înseamnă a face prozelitism, ci a fi martorii unei convertiri, deoarece Dumnezeu este singurul care atinge sufletul oamenilor”.

„Să ne rugăm ca Domnul să binecuvânteze muncă noastră şi să fie martorul rugăciunilor noastre cu ajutorul cărora oamenii vor fi atraşi spre Iisus”, a încheiat el.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *