Quantcast
Papa Francisc susţine că „forme deviante ale religiei“ se află la originea „masacrului“ de la Paris – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Francisc susţine că „forme deviante ale religiei“ se află la originea „masacrului“ de la Paris

Papa Francisc a denunţat “forme deviante ale religiei” după atentatul de săptămâna trecută din Franţa, care în opinia Suveranului Pontif ar fi la originea “masacrului tragic” de la Paris, unde 17 persoane au fost ucise în trei atacuri teroriste. Sfântul Părinte a criticat şi fundamentalismul religios în general, relatează AFP.

“Există o cultură care o respinge pe alta, rezultatul fiind violenţa şi moartea. Am văzut un ecou trist de acest fel în masacrul tragic de la Paris. Fiinţele umane devin sclave ale formelor deviante ale religiei”, a afirmat Papa Francisc.

“Terorismul de origine fundamentalistă din Siria şi Irak este o consecinţă a culturii de respingere a lui Dumnezeu. Dumnezeu este refuzat, fiind considerat pretext ideologic”, crede Papa Francisc.

“Asistăm la un război mondial care se derulează prin mici secvenţe”, notează Papa Francisc, pledând pentru dialog şi oferind ca exemplu apropierea istorică între Statele Unite şi Cuba, la care a contribuit el. “Este un exemplu foarte drag pentru mine – modul în care dialogul poate edifica şi contrui punţi, aşa cum s-a întâmplat recent între Statele Unite şi Cuba”, a adăugat şeful Bisericii Catolice, îndemnând Columbia şi Venezuela să restabilească pacea şi pledând pentru un acord între Iran şi marile puteri pe tema programului nuclear.

Papa Francisc a cerut din nou luni “liderilor religioşi, politici şi intelectuali, în special musulmani” să condamne “orice interpretare fundamentalistă şi extremistă a religiei care pretinde să justifice violenţa”.

Suveranul Pontif a pronunţat aceste cuvinte cu prilejul unei întâlniri pe care a avut-o la Vatican cu membri ai Corpului Diplomatic acreditaţi la Sfântul Scaun.

adevarul.ro

Despre

Leave a Reply