Papa Francisc: ‘Totul va fi bine! Întunericul şi moartea nu au ultimul cuvânt’

Asculta informatia

„Întunericul şi moartea nu au ultimul cuvânt” a asigurat Papa Francisc în omilia rostită sâmbătă seara cu ocazia Vigiliei Pascale, subliniind că sărbătoarea Învierii lui Iisus Hristos reprezintă „un anunţ al speranţei”, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Totul va fi bine, spunem cu tenacitate în aceste săptămâni, agăţându-ne de frumuseţea umanităţii noastre şi spunând din inimă cuvinte de încurajare. Dar, odată cu zilele care trec şi cu fricile care cresc, chiar şi cea mai îndrăzneaţă speranţă se poate evapora”, a admis Suveranul Pontif. A subliniat însă că „putem şi trebuie să sperăm” în pofida „zilelor triste”.

Citește și : MYANMAR (BIRMANIA) – AVIOANE MILITARE AU DESCHIS FOCUL ASUPRA UNOR SATE LOCUITE DE ETNICI CREȘTINI CHIN, UCIGÂND 21 DE OAMENI

Papa Francisc a făcut o comparaţie între relatarea din Evanghelie a femeilor care au găsit mormântul lui Iisus gol în ziua învierii şi starea de incertitudine a lumii din cauza pandemiei noului coronavirus. „Şi atunci a existat frică în ceea ce priveşte viitorul şi tot ceea ce trebuia reconstruit. O amintire dureroasă, o speranţă ucisă. Pentru ei, ca şi pentru noi, a fost cel mai întunecat ceas”.

Sfântul Părinte s-a alăturat recent apelului lansat de ONU în favoarea unei încetări imediate a conflictelor pe glob, cu scopul protejării populaţiei civile vulnerabile din ţările pe teritoriul cărora au loc conflicte.

„Să reducem la tăcere strigătul morţii, ajunge cu războaiele! Să înceteze producerea şi vânzarea de arme, pentru că de pâine avem nevoie şi nu de arme” a susţinut Papa Francisc în Bazilica Sfântul Petru, în prezenţa câtorva persoane.

„Să înceteze avortul şi uciderea de vieţi nevinovate. Fie ca inimile celor care au destul să fie deschise spre umplerea mâinilor goale ale celor care nu au necesităţile de bază” asigurate, a a îndemnat Sfântul părinte.

Citește și : MOARTEA face ravagii la New York: Cadavrele nerevendicate îngropate pe o insulă intr-o groapa comuna

Din cauza pandemiei COVId-19, nu s-a săvărşit niciun botez în timpul acestei slujbe tradiţionale, care are loc în Sâmbăta Mare.

Papa va acorda binecunoscuta sa binecuvântare „Urbi et orbi” din Duminica Paştelui tot din Bazilica Sfântul şi nu în aer liber, aşa cum se întâmplă de obicei. Anul trecut 70.000 de credincioşi au venit să îl salute şi să îl asculte pe şeful Bisericii Catolice în piaţa din faţa bazilicii.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 7