Papa Francisc va solicita abolirea armelor nucleare în cadrul vizitei de luna viitoare la Hiroshima şi Nagasaki – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Papa Francisc va solicita abolirea armelor nucleare în cadrul vizitei de luna viitoare la Hiroshima şi Nagasaki

Asculta informatia

Papa Francisc le va solicita liderilor politici ai lumii să renunţe permanent la armele nucleare în discursurile pe care acesta le va susţine luna viitoare, cu ocazia vizitelor la Hiroshima şi Nagasaki, conform unui anunţ făcut miercuri de Vatican, transmite Kyodo, potrivit agerpres.

Suveranul Pontif se va întâlni şi cu supravieţuitori ai cutremurului devastator urmat de tsunami produs în nord-estul Japoniei în martie 2011. Vizita în Japonia se va desfăşura între 23 şi 26 noiembrie şi va fi prima vizită a unui papă în Japonia în ultimii 38 de ani.

„Mă simt profund impresionat şi am un mare respect pentru Japonia atunci când citesc povestea martirilor şi experienţele victimelor de la Hiroshima şi Nagasaki”, a declarat Papa Francisc la întâlnirea cu un grup de jurnalişti japonezi, conform publicaţiei Vatican News.

Papa a precizat că le admiră pe victimele care au reuşit să se ridice din nou după ce au trecut prin asemenea „încercări infernale” şi a descris bombardamentele atomice care au pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial drept „monstruoase”.

„Aş vrea să reiterez un adevăr: folosirea energiei atomice în război este imorală”, le-a spus Papa jurnaliştilor japonezi.

Papa Francisc va vizita cele două oraşe martir ale Japoniei, Hiroshima şi Nagasaki, la 24 noiembrie şi se va întâlni cu supravieţuitori ai atacurilor nucleare.

La 6 august 1945 un bombardier american a lansat o bombă atomică cu uraniu, numită ‘Little Boy’, asupra oraşului Hiroshima, în vestul Japoniei, ucigând aproximativ 140.000 de oameni până la sfârşitul acelui an.

Trei zile mai târziu, la Nagasaki, Statele Unite ale Americii au lansat şi o bombă atomică cu plutoniu, numită ‘Fat Man’, atac soldat cu moartea altor peste 74.000 de persoane.

La Nagasaki, Papa va vizita şi Parcul Nishizaka, unde se află un monument în memoria celor 26 de creştini executaţi la sfârşitul secolului al XVI-lea în cadrul unei campanii anticreştine conduse de războinicul Toyotomi Hideyoshi şi va susţine o slujbă pe un stadion de baseball.

La 25 noiembrie, la Tokyo, Papa se va întâlni cu victimele seismului urmat de tsunami din 2011, precum şi cu împăratul Naruhito şi cu premierul Shinzo Abe.

Papa va părăsi Japonia la 26 noiembrie şi va deveni al doilea papă care vizitează această ţară după Ioan Paul al II-lea, care a mers la Hiroshima şi la Nagasaki în 1981.

Înainte de vizita în Japonia, Papa Francisc va călători în Thailanda, începând cu 20 noiembrie.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close