Quantcast
Papa Franscisc și spinoasa problemă a căsătoriei preoților – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa Franscisc și spinoasa problemă a căsătoriei preoților

Potrivit estimărilor, în circa 85% din satele din Amazonia slujba săptămânală nu poate fi susținută, din cauza lipsei preoților care, estimează unii episcopi, dacă ar avea permisiunea de a se căsători, ar accepta mai ușor să slujească în satele respective. De asemenea, Papa a anunțat că a decis ca femeilor să nu li se acorde dreptul de a deveni diaconi, mai precizează BBC.

Le Figaro aprobă poziția Papei: ”Acordarea dreptului la căsătorie pentru preoți ar fi deschis o breșă în tradiția occidentală și mai ales în esența ei. Ar fi divizat grav lumea catolică. Papa nu a putut neglija îngrijorările formulate de mulți credincioși și preoți, inclusiv pe cele ale predecesorului său, Benedict al XVI-lea. De aici și decizia sa care pune accent pe unitate: netrecând Rubiconul, Papa a ales calea înțelepciunii

Site-ul oficial al Vaticanului vaticannews.va  explică, la rândul său:

”În octombrie 2019, a avut loc Sinodul episcopilor dedicat Amazoniei, iar această temă a fost dezbătută. Aşa cum reiese din documentul final, au fost episcopi care au cerut posibilitatea de a sfinţi preoţi diaconi permanenţi căsătoriţi. Însă în discursul final, Papa nu a menţionat în nici un fel tema consacrării preoţeşti a bărbaţilor căsătoriţi, nici măcar în treacăt.

A amintit în schimb cele patru dimensiuni ale Sinodului: cea referitoare la aculturaţie, cea ecologică, cea socială şi, în final, dimensiunea pastorală, care «le include pe toate».

În acelaşi discurs, pontiful s-a referit la numărul redus de preoţi din anumite teritorii de misiune, amintind că au fost numeroşi preoţi dintr-o ţară care au mers în lumea întâi – Statele Unite şi Europa – «şi, din aceiaşi ţară, nu mai există pentru a-i trimite în regiunea Amazoniei.»”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply