Quantcast
Papa le cere credincioşilor din toate religiile să se unească într-o rugăciune comună împotriva virusului COVID-19 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa le cere credincioşilor din toate religiile să se unească într-o rugăciune comună împotriva virusului COVID-19

Asculta informatia

Papa Francisc i-a invitat pe credincioşii din toate religiile să se roage „împreună ca fraţii” pentru a pune capăt „tuturor pandemiilor”, cu prilejul celebrării joi 14 mai a Zilei de rugăciune, post şi caritate în întreaga lume, relatează EFE, via agerpres.

Iniţiativa de a se ruga şi a posti împreună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 a fost convocată de Înaltul Comitet pentru Fraternitatea Umană organizaţie interreligioasă înfiinţată anul trecut, după „Declaraţia de la Abu Dhabi”, semnată de papa Francisc şi de Ahmed al Tayyeb, marele imam al moscheii Al Azhar din Cairo.

Citește și: Israelul plănuiește ciparea copiilor care se întorc la școală!

Toate religiile şi tradiţiile spirituale sunt invitate să-şi înalţe rugile în faţa lui Dumnezeu Creatorul, într-un strigăt comun de ajutor împotriva pandemiei de COVID-19. De 14 mai, toţi credincioşii împreună, credincioşi de diverse tradiţii sunt invitaţi să se roage, să postească şi să înfăptuiască acte caritabile.

„Oameni din întreaga lume să se îndrepte spre Dumnezeu prin rugăciune, ţinând post şi făcând fapte de milostenie. Fiecare persoană din orice parte a lumii, potrivit religiei, credinţei şi doctrinei sale, să se roage pentru ca Dumnezeu să elimine această epidemie, să ne salveze de acest chin şi să ajute oamenii de ştiinţă să găsească un leac care să o învingă”, a spus papa Francisc în liturghia sa de joi.

Citește și: Sute de israelieni au fost arestați după ce au luat parte la un festival religios

„Să fim toţi uniţi ca o singură fiinţă, să ne rugăm la Dumnezeu fiecare pe limba şi religia lui pentru ca Domnul în bunătatea lui nemărginită să aibă milă de noi, să ne ierte păcatele şi să oprească această pandemie”, a spus papa.

„Dumnezeu cel milostiv să ne aibă în grijă, să oprească pandemiile şi să ne ferească de rele mai mari, precum foametea şi războaiele. Dumnezeu să ne binecuvânteze şi să ne miluiască”, a încheiat papa Francisc.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply