Quantcast
Papa le cere preoţilor să-i viziteze pe bolnavii de coronavirus – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa le cere preoţilor să-i viziteze pe bolnavii de coronavirus

Asculta informatia

Papa Francisc le-a cerut preoţilor marţi la mesa de dimineaţă din reşedinţa sa din Casa Sf. Marta din Cetatea Vaticanului ”să aibă curajul să iasă şi să meargă în vizită la bolnavii” infectaţi cu coronavirus, informează AFP, via  agerpres.

”Să ne rugăm Domnului şi pentru preoţii noştri, pentru ca aceştia să aibă curajul să iasă şi să meargă în vizită la bolnavi, purtând puterea cuvântului lui Dumnezeu şi a euharistiei şi să însoţească personalul medical şi voluntarii în activitatea acestora”, a declarat el.

Citeste si: Papa Francisc: Homosexuali sunt bine veniţi în sânul Bisericii catolice

Această solicitare din partea papei vine în contextul în care Guvernul italian a cerut, dimpotrivă, limitarea la minimum a deplasărilor persoanelor pe teritoriul Italiei şi mai ales evitarea contactului cu bolnavii.

Piaţa Sf. Petru din Vatican a fost relativ goală pentru o zi însorită cum este cea de marţi de la Roma, doar câteva zeci de persoane fiind prezente în acest spaţiu, majoritatea fără măşti, notează AFP.

Guvernul italian a adoptat luni seara un decret prin care au fost extinse în toată ţara măsurile excepţionale de carantină a milioane de italieni din nordul ţării. Aceste restricţii sunt valabile până pe 3 aprilie.

Luni dimineaţă, papa Francisc a prezidat o mesă în capela reşedinţei sale din Casa Sf. Marta, difuzată pentru prima dată în direct de portalul de informaţii al Vaticanului, de obicei privat. Această decizie a fost luată ”în raport cu situaţia particulară din cauza riscului de transmitere a COVID-19”.

Citeşte şi: Papa Francisc nu agreează planul american de pace privind conflictul israeliano-palestinian

Suveranul pontif şi-a dedicat mesa matinală de luni ”pacienţilor cu coronavirus, medicilor, infirmierelor, voluntarilor care ajută atât de mult, familiilor, vârstnicilor din centrele de îngrijire şi deţinuţilor”.

Papa Francisc a rostit în premieră tradiţionala rugăciune duminicală prin transmisiune video, din biblioteca sa privată. El s-a declarat alături de bolnavii de coronavirus şi de persoanele care îi îngrijesc.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply