Quantcast
Papa spune că homosexualitatea nu este o crimă! Arhiepiscopul de York susține că relațiile între persoane de același SEX nu sunt păcătoase – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Papa spune că homosexualitatea nu este o crimă! Arhiepiscopul de York susține că relațiile între persoane de același SEX nu sunt păcătoase

Doi lideri de top ai bisericii la nivel mondial stârnesc controverse cu comentarii care par să accepte homosexualitatea fără a o susține oficial.

Papa Francisc critică legile care criminalizează comportamentul homosexual ca fiind „nedrept”, spunând că Dumnezeu îi iubește pe toți oamenii așa cum sunt.

„A fi homosexual nu este o crimă”, a spus Papa Francisc vorbind în termeni de legile pământești.

Liderul celor 1,3 miliarde de romano-catolici din lume le-a cerut episcopilo, să primească în biserică persoanele LGBTQ.

În prezent, 67 de țări sau jurisdicții din întreaga lume incriminează actele între persoane de același sex.

Declarând astfel de legi „nedrepte”, Francis a spus că Biserica Catolică ar trebui să lucreze pentru a pune capăt legilor care restricţionează comportamentul homosexual. “Trebuie să facă asta. Trebuie să facă asta”, a spus el.

Papa a spus că episcopii care susțin legile – sau cei care discriminează comunitatea LGBTQ – ar trebui să recunoască demnitatea tuturor. Dar s-a referit totuși la această problemă în termeni de „păcat”. 

Glumind cu el însuși, Francis a spus: „Nu este o crimă. Da, dar este un păcat. Bine, dar mai întâi să facem distincția între un păcat și o crimă.”

El a spus că episcopii în special trebuie să treacă printr-un proces de schimbare în această problemă.

Este prima dată când un papă se pronunță împotriva unor astfel de legi.

Arhiepiscopul de York: Homosexualitatea nu este neapărat păcătoasă 

Între timp Biserica Angliei se află în mijlocul unei dezbateri similare. Arhiepiscopul de York, Stephen Cottrell, a declarat pentru BBC News într-un nou interviu că imoralitatea sexuală nu este păcătoasă. 

„Oamenii pot primi binecuvântarea lui Dumnezeu și acesta este un lucru bun”, a continuat el. „

Interviul lui Cottrell de duminică a urmat anunțului Bisericii Angliei că nu va permite „căsătoria homosexuală”, dar va permite „binecuvântări” cuplurilor de același sex în parteneriate civile în bisericile sale.

Căsătoria între persoane de același sex este legală în Anglia și Țara Galilor din 2013. Biserica nu și-a schimbat învățătura când s-a schimbat legea.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply