Quantcast
Paradele GAY din New York a fost ANULATE – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Paradele GAY din New York a fost ANULATE

Parada gay (Pride March) din oraşul New York, programată pentru luna iunie, a fost anulată pentru prima dată în istoria sa de o jumătate de secol din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat luni primarul Bill de Blasio, potrivit agerpres.

„Anul acesta este cea de-a 50-a aniversare a marşului Pride şi este un lucru foarte, foarte important”, a spus Bill de Blasio în cadrul conferinţei sale de presă zilnice. „Marşul este o parte foarte importantă din istoria oraşului, dar anul acesta în special urma să fie un eveniment istoric”.

Citeşte şi: PLAN DIABOLIC: Streinu Cercel vrea ca bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați timp de trei luni

Primul marş Pride, desfăşurat în urmă cu 50 de ani, a marcat aniversarea Revoltei de la Stonewall, din 1969, punctul de început al mişcării moderne pentru drepturile persoanelor LGBT.

Marşul de anul trecut, organizat la 50 de ani de la incidentele de la Stonewall, a strâns, potrivit estimărilor, circa 5 milioane de participanţi pe străzile din Manhattan.

Bill de Blasio a anunţat anularea tuturor evenimentelor din iunie care presupun participarea unui public numeros, printre care Parada Portoricană şi parada Celebrate Israel.

„Când mii şi mii de persoane se adună într-un singur loc, bineînţeles că este împotriva tuturor măsurilor pe care le-am implementat referitoare la distanţare socială şi izolare la domiciliu”, a mai spus edilul newyorkez.

Citeşte şi: COVID-19 a fost creat într-un laborator din Wuhan ? Medicul care a descoperit HIV este convins

Anterior, Bill de Blasio a anunţat că piscinele publice şi plajele din oraş vor rămâne închise pe toată perioada verii.

New York-ul este epicentrul epidemiei de coronavirus în Statele Unite.

În New York, s-au înregistrat peste 13.600 de decese confirmate sau prezumate ca fiind asociate noului coronavirus şi peste 132.400 de cazuri de infectări, potrivit departamentului de sănătate local.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply