Parlamentar iranian: „Daca Statele Unite ne ataca, Israelului ii ramane numai jumatate de ora de existenta

Asculta informatia

Mojtaba Zonnour a declarat ca Washington niciodata nu va renunta la un atac impotriva Teheranului daca ar sti ca are succes.

Presedintele Comisiei de Securitate Nationala si Politica Externa al Parlamentului iranian, Mojtaba Zonnour, a declarat ieri, luni, ca tara sa ar distruge Israel „la o jumatate de ora dupa” ce SUA ar lansa un atac impotriva Iranului.

„Daca SUA ne ataca, Israelului ii ramane jumatate de ora de existenta”, a subliniat, lasand sa se inteleaga ca Iranul dispune de o putere devastatoare, informeaza agentia Mehr.

In acest context, Zonnour a subliniat ca recentele declaratii ale presedintelui Donald Trump, asupra renuntarii la o ofensiva impotriva Iranului numai cu 10 minute inainte de inceperea sa este o smecherie politica.

„Daca autoritatile nordamericane ar fi crezut ca atacul lor avea succes, nu-l opreau si ofensiva definitiva ar fi avut loc”, a indicat, subliniind ca Washington presupunea esecul atacului sau.

Miercurea trecuta, Trump a zis ca daca tara sa incepe un razboi impotriva Iranului, conflictul n-ar dura mult, el subliniind ca dorinta sa este sa evite o confruntare intre cele doua tari. De asemenea, a spus ca „daca asa ceva ar avea loc”, Washington se gaseste „intr-o pozitie foarte puternica”, in timp ce Republica Islamica „sta foarte rau”.

Pe partea sa, ministrul Afacerilor Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a raspuns joia trecuta chiriasului de la Casa Alba printr-un tweet, precizand ca „cine incepe razboiul, nu va fi cel care-l termina”.

Tensiunile de ambele parti s-au intensificat in ultimele saptamani, cand in 19 iunie Iran a doborat un dron american in apele stramtorii Ormuz, dupa ce a violat spatiul sau aerian.
Dupa aceea, Washington a invinuit Teheranul pentru atacurile suferite de doua petroliere in golful Oman, acuzatie pe care Iranul a negat-o categoric.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5