Quantcast
Parlamentul European cere ca Hamas să fie „eliminat” și solicită eliberarea ostaticilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Parlamentul European cere ca Hamas să fie „eliminat” și solicită eliberarea ostaticilor

Parlamentul European a cerut ca gruparea teroristă Hamas să fie „eliminată”, într-o replică dură la atacul devastator al acestora asupra sudului Israelului din 7 octombrie.

Într-o rezoluție fără caracter obligatoriu adoptată cu 500-21, organismul european a cerut „eliberarea necondiționată” a ostaticilor reținuți în Gaza, denunțând răpirea lor ca fiind o crimă de război și exprimându-și în același timp compasiunea pentru victimele civile din ambele părți ale conflictului.

Parlamentul „condamnă, în cei mai fermi termeni posibili, atacurile teroriste josnice comise de gruparea teroristă Hamas împotriva Israelului și își exprimă sprijinul pentru statul Israel și poporul său [și] reiterează că organizația teroristă Hamas trebuie eliminată”.

„Parlamentul European a recunoscut în mod oficial dreptul Israelului la autoapărare, a cerut să se pună capăt Hamas și a cerut eliberarea tuturor ostaticilor după ce am intervenit în mod agresiv prin intermediul filialei noastre internaționale. Aceasta este o victorie MAJORĂ”, a declarat Jay Sekulow, avocatul senior al American Center for Law and Justice (ACLJ).

Războiul a izbucnit după masacrul din 7 octombrie al Hamas, în urma căruia cel puțin 1.500 de teroriști au pătruns în Israel din Fâșia Gaza pe uscat, pe calea aerului și pe mare, ucigând aproximativ 1.400 de persoane și luând peste 200 de ostatici de toate vârstele și de mai multe naționalități, sub acoperirea unui potop de mii de rachete lansate asupra orașelor și localităților israeliene.

Marea majoritate a celor uciși de atacatorii înarmați care au cucerit comunitățile de frontieră erau civili – bărbați, femei, copii și bătrâni. Familii întregi au fost executate în casele lor, iar peste 260 au fost măcelărite la un festival în aer liber, multe dintre ele pe fondul unor acte de brutalitate îngrozitoare comise de teroriști, în ceea ce președintele american Joe Biden a subliniat ca fiind „cel mai grav masacru al poporului evreu de la Holocaust încoace”.

Miercuri seară, într-o declarație publică din Tel Aviv, premierul israelian Netanyahu a confirmat că va avea loc o invazie terestră israeliană în Fâșia Gaza cu două obiective: distrugerea Hamas și recuperarea ostaticilor. Netanyahu a mai spus că Șeful Statului Major și cabinetul de război au stabilit o dată de începere.

„Cu toții va trebui să oferim răspunsuri la ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie, inclusiv eu – dar numai după război”, a mai declarat premierul israelian.

Israelul a fost de acord, pentru moment, cu o solicitare din partea SUA de a-și pune în funcțiune apărarea aeriană pentru a proteja trupele americane din regiune înainte de o intrare terestră așteptată în Gaza.

Tribuna.US

Despre Info Crestin News

Leave a Reply