Quantcast
Parlamentul European promovează legile PRO-AVORT – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Parlamentul European promovează legile PRO-AVORT

Parlamentul European a adoptat la 23 iunie controversatul raport Matic pentru a promova „avortul liber și legal fără bariere” pentru toate femeile din statele membre ale UE. Moțiunea privind „situația sănătății și drepturilor sexuale și reproductive în Uniunea Europeană” a trecut.

„Avortul gratuit și legal” ar trebui să fie disponibil peste tot în UE, spune raportul, iar „barierele în calea accesului la avort” sunt văzute ca o „încălcare” a drepturilor femeilor și o perpetuare a „inegalităților”. Acest raport adaugă presiune asupra statelor care au politici pro-viață mai puternice, Uniunea Europeană „recunoaște pe deplin că sănătatea și drepturile sexuale și reproductive sunt drepturi ale omului”. Medicii care nu fac avorturi pe baza obiecției de conștiință „încalcă drepturile omului”.

Altă problemă controvesată inclusă în rezoluție a fost promovarea educației sexuale în școli.

Ofițerul European Evangelical Alliance de la Bruxelles, Arie de Pater, a declarat pentru Evangelical Focus că „importanța raportului Matić este doar simbolică”, deoarece „asistența medicală și serviciile medicale nu sunt de competența Uniunii Europene”.

„Cu toate acestea, atunci când este adoptat, raportul este o voce importantă în dezbaterea despre sănătatea sexuală și reproductivă”. Alianța Evanghelică Europeană care a solicitat respingerea raportul este îngrijorată de direcția în care se înreaptă moralitatea.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply