Quantcast
Parlamentul irakian examinează pedepsirea relaţiilor SODOMITE cu moartea – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Parlamentul irakian examinează pedepsirea relaţiilor SODOMITE cu moartea

Asculta informatia

Parlamentul irakian examinează un proiect de lege care ar putea prevede pedepsirea cu moartea a relaţiilor homosexuale şi obligarea presei din Irak să înlocuiască cuvântul ”homosexualitate” cu expresia ”devianţă sexuală”, un proiect denunţat drept ”periculos” de către ONG-uri şi membri ai acestei comunităţi, victime ai violenţelor comise ”în deplină comunitate”, un punct culminant al unei serii de atacuri vizând lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali, relatează AFP.

Irakul – care nu are în prezent nicio lege cu privire la homosexualitate – a recurs la Codul Penal din 1969 pentru a condamna lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali, în baza unui articol care prevede ”închisoare pe viaţă sau mai mulţi ani de închisoare” privind sodomia.

Deputaţii au preluat un amendament al legii prostituţiei din 1988, propus de o majoritate relativă a Parlamentului, dominat de partide islamiste.

Textul examinat în prima lectură, săptămâna trecută, prevede ”pedeapsa cu moartea sau închisoarea pe viaţă” a oricui ”stabileşte o relaţie homosexuală”.

”Promovarea homosexualităţii” este pedepsită cu ”cel puţin şapte ani de închisoare”, potrivit acestui document, pe care AFP scrie că l-a consultat.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply