Quantcast
Pastor arestat pentru că a predicat din Biblie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pastor arestat pentru că a predicat din Biblie

Evenimentul s-a petrecut vineri, 23 aprilie, dar presa a relatat abia în 28 aprilie. Nu, nu a fost nici în Coreea de Nord, nici în China ori Cuba, nici măcar în vreun stat islamic fundamentalist, ci la granița UE, în Marea Britanie, mai precis în zona stației de metrou Uxbridge din Londra.

Pastorul John Sherwood , un alb de 71 de ani, predica din Biblie urcat pe o scăriță, când a fost acostat de 2 polițiști (unul dintre ei negru – dacă scriem despre polițiștii albi, a se vedea cazul Chauvin, de ce să nu scriem și despre cei negri?) și o polițistă albă. Cum slujitorul Domnului nu a vrut să coboare, invocând faptul că „fac ce-i în fișa postului”, polițistul negru, mai curajos, l-a prins de mână și l-a tras jos, după care s-a luptat cu „periculosul” infractor ca să-i încătușeze mâinile la spate, moment în care l-au ajutat și colegii albi. Degeaba a lătrat un câine și cineva dintre privitori a spus: „E un bătrân, lăsați-o mai moale!”, nu te poți pune cu polițiștii din Londra… În timpul încătușării pastorul s-a ales cu ușoară rănire la încheieturi și la cot.

Momentul poate fi vizionat AICI.

În final, „păcătosul” a petrecut o noapte în secția de poliție, după care a fost eliberat fără să fie pus sub acuzare, dar dosarul a plecat la Procuratura Regală.

De fapt, de ce a fost arestat ca un criminal? Fiindcă a încălcat o lege care – din câte știu – n-a existat nici în dictaturile comuniste, nici în cele fasciste, conform căreia poți fi arestat dacă cineva se plânge că i-ai spus ceva ce consideră insultător și care l-a rănit! Se numește Lege de ordine publică. Cineva l-a pârât polițiștilor că a făcut afirmații homofobe, iar asta a fost suficient ca să fie arestat!

De fapt, potrivit pastorului, el n-a făcut decât să spună ce scrie în Biblie, că mariajul este o relație între un bărbat și o femeie, ceea ce a fost confirmat de un alt pastor, Peter Simpson, care se rugase puțin mai-nainte cu Sherwood. Simpson, care este de la o altă biserică, a mai remarcat că polițiștii n-ar proceda la fel la o demonstrație a homosexualilor, chiar dacă s-ar simți ofensați creștinii.

Mai mult, unul dintre polițiști l-a întrebat pe Sherwood ce-ar face dacă ar avea copii homosexuali. Pastorul, care are 2 copii, a remarcat că întrebarea este irelevantă pentru situația dată, dar le-a spus că ar căuta „să-i aducă la Cristos”, însă oricum i-ar iubi pentru că sunt copiii lui.

Poliția Metropolitană a spus că polițiștii n-au comis nici o ilegalitate în timpul arestării și nu se va face nici o anchetă disciplinară.

Judecând după ce susține Andrea Williams, președinta Centrului Juridic Creștin, se pare că judecătorii britanici n-au mentalitate de milițieni staliniști și pun în prim-plan dreptul la opinie și libertatea religioasă, chiar dacă unii se simt vexați. Ea a spus că poliția trebuie să aibă o mai bună înțelegere privind legislația referitoare la dreptul la opinie și religie: „Este ideea că dacă oamenii sunt ofensați, ar trebui să arestezi pe cineva, dar în țara asta noi avem și dreptul la opinie. Predicarea pe stradă are o lungă și onorabilă istorie în Regatul Unit. […] Deci, să vezi un pastor de 75 (sic!) de ani arestat în așa mod pentru că a propovăduit Biblia în Londra, este foarte îngrijorător! […] Centrul Juridic Creștin a apărat foarte mulți predicatori creștini de peste un deceniu și avem 100% succes în astfel de cazuri.”

„Ca rumânul imparţial”, nu pot să nu mă întreb: ce-ar face vajnicii milițienii, pardon, polițiștii britanici dacă Papa Francisc ar repeta pe sol britanic ce-a spus într-un interviu: că este de acord cu uniunile civile între homosexuali, respectiv între lesbiene, dar căsătoria rămâne cum s-a stabilit, între bărbat și femeie, iar unii s-ar simți ofensați?…

SURSA: www.qmagazine.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply