Pastor BAPTIST cercetat penal pentru slujbe ilegale! Șase persoane au fost contaminate

Asculta informatia

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla au deschis un dosar penal pe numele un pastor baptist care a organizat mai multe slujbe ilegale, în urma cărora mai multe persoane s-au contaminat relateaza,evz.ro

Aceste slujbe, spun procurorii ,ar fi avut loc la o locuință particulară din localitate, la fiecare slujbă participând opt persoane. ”S-a reținut că șaisprezece persoane de pe raza comunei Apahida nu au respectat măsurile de distanțare socială impuse de autoritățile publice pentru prevenirea răspândirii și combaterea bolii infecto-contagioase Covid-19, întâlnindu-se pentru oficierea unor acte liturgice, în data de 5 aprilie”, arată procurorii de la Gherla.

Citeste si: INADMISIBIL: Ministrul Sănătății-“AM SOLICITAT CA TOATE DECESELE PE CARE LE AVEM SĂ FIE CONSIDERATE CA DECES SUSPECT CORONAVIRUS”

Pastorul R.H. a venit din Anglia și a stat în izolare timp de 14 zile. Ulterior, după ce termenul a expirat ,acesta a mers în Mociu unde, la data de 5 aprilie a oficiat cele două slujbe religioase, la care au participat în total 16 persoane.

Prima care a fost infectată este o femeie din Mociu care a participat la slujbă. A urmat pastorul R.H, care este internat de marțea trecută, dar și soția acestuia și copilul de un an. Ultimii doi au fost internați de sâmbăta trecută. Potrivit autorităților județene, în localitatea Mociu mai sunt infectate alte două persoane, o femeie și copilul acestuia, sursa infecției fiind persoanele care au participat la slujbele religioase.

Primarul din Mociu, Vasile Focșa a declarat că Ordonanța Militară 2 este confuză. ” Se zice că slujbele religioase se fac cu ușile închise de către slujitorii bisericii. Ei au considerat că sunt slujitori și cei care cântă în cor. Din punctul meu de vedere trebuia specificat clar în ordonanță câte persoane pot participa la slujbă și care sunt acestea. În 5 aprilie au fost două slujbe, dimineața și seara, la care au participat câte 8 persoane, pastorul, bărbatul care a venit din Anglia, și rudele lui care erau în cor.

Citeste si: Educatia SEXUALA: Lectii de masturbare pentru copiii din scoala primara

O femeie a fost prima confirmată. Pastorul care a venit din Anglia a stat 14 zile în izolare în Apahida, iar apoi au mai trecut câteva zile până când au apărut îmbolnăvirile. Eu nu cred că el a fost sursa de infectare, dar acest lucru va fi stabilit de ancheta epidemiologică”, a spus primarul.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4