Quantcast
Pastor din Seul adoptă copiii abandonați prin Baby-Box – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pastor din Seul adoptă copiii abandonați prin Baby-Box

Asculta informatia

Pastorul unei biserici din Coreea de Sud a decis să întindă o mână de ajutor bebelușilor care sunt sortiți abandonului sau pierzării, pentru că așa au hotărât mamele lor.

Conform noilor prevederi ale legii cu privire la înfierea copiilor, părinții biologici sunt obligați să înregistreze copilul atunci când renunță la copilul lor. Dar, pentru că nu toți sunt gata să meargă la aceasta, majoritatea mamelor care doresc să își abandoneze copiii o fac în veceuri sau alte locuri publice, ceea ce pune în pericol viața nou-născuților.

Astfel, Lee Jong-rak, pastorul coreean a deschis Baby-Box (cutie pentru bebeluși) acum trei ani. Aceasta este o nișă atașată clădirii bisericii, asemănătoare unei cutii poștale.  Aici, mamele disperate își pot lăsa copii. Imediat sună un clopoțel, care dă de știre pastorului despre sosirea unui nou bebeluș.

Pastorul explică că, din cauza noii legi, părinții nu au unde să mai meargă să își lase copii, pentru că nu doresc să fie identificați. Totodată, fiecare copil care nimerește în biserica pastorului Li este înregistrat de stat, fără a fi nevoie de identificarea părinților. Apoi, acești copii sunt direcționați în instituțiile sociale.

Mulți din copiii lăsați de părinții lor au devieri mentale sau fizice.

„La un moment dat, au început să fie abandonați mai mulți copii,” explică pastorul, „O lună în urmă aveam 10 copii. Dar la începutul acestei luni s-au mai alăturat încă cinci. Tot mă gândeam care este cauza și am înțeles că de vină este noua legea cu privire la înfiere.”

În același timp, păstorul și familia sa au înfiat 10 din copiii aduși la biserică. Încă 4 sunt în proces de adopție. În casa sa cu două etaje este loc și pentru fiul său și pentru cei înfiați.

Pastorul este des criticat că ar încuraja ca mamele să își abandoneze copiii. Dar pastorul Lee afirmă că nu va închide Baby Box până când statul va oferi o protecție mai bună pentru copiii abandonați.

Sursa:moldovacrestina.net

Despre

Leave a Reply