Quantcast
Pastor evanghelic nigerian ucis de mulțime în propia casă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pastor evanghelic nigerian ucis de mulțime în propia casă

Președintele Asociației Creștine din Nigeria, pastorul Yohanna Shuaibu din Nigeria a murit în primele ore ale zilei de 23 septembrie, ca urmare a rănilor de macetă pe care le-a suferit în timpul unui atac din partea unor mulțimi înfuriate asupra casei sale din localitatea Massu,potrivit siteului alfaomega.tv

Soția și copiii săi au putut scăpa, dar pastorul Yohanna Shuaibu a suferit mai multe răni de macetă pe parcursul atacului. El a reușit să alerteze poliția, care l-a dus de urgență la spital, dar a murit a doua zi.

Mulțimea a ars și casa familiei lui Shuaibu, clădirile bisericii New Life, unde era pastor și școala unde învățau copiii creștini ai comunitații Hausa.

Motivul pentru care a fost ucis îl reprezintă convertirea unui tânăr musulman la creștinism, iar pastorul fusese bănuit că el ar fi fost implicat în convertirea tânărului.

Potrivit organizației Christian Solidarity Worldwide, pastorul Shuaibu a fost o persoană respectată în comunitate, mai ales că reușise să repare sursa de apă a localității cu bani strânși de el.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply