Quantcast
Pastor misionar martirizat în Guineea, Africa de Vest – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pastor misionar martirizat în Guineea, Africa de Vest

Asculta informatia

Michel Loua, 47 de ani, pastor misionar din Jacksonville, Texas, a fost executat duminică seara, 14 noiembrie, într-o închisoare din Guineea, Africa de Vest. Liderii bisericii numesc moartea lui Michel drept o mărturie în această ţară musulmană în proporţie de 85 %. (Michael Ireland, Corespondent Şef, ASSIST News Service)

Potrivit unui articol al lui Charles Johnson (www.gilmermirror.com) , Loua şi familia lui au venit din Statele Unite în urmă cu patru ani pentru ca Michel să participe la un seminar de pregătire pentru evanghelizare în această regiune. În articolul lui, Johnson spune că Loua a absolvit seminarul în anul 2009, având masterul în teologie baptistă. El este primul misionar din Guineea care a avut o asemenea pregătire în teologie.

Michel Loua a crescut într-o familie de musulmani. S-a convertit la creştinism la vârsta de 22 de ani. După aceasta, a avut imediat de înfruntat persecuţii chiar din partea celor din familia lui. A avut o cicatrice mare pe cap, din cauză că unul din familia sa l-a lovit cu o piatră pentru că a părăsit Islamul. Pastorul Loua a primit multe ameninţări încă din anul 1985. A început să evanghelizeze alţi musulmani din Guineea şi a plantat sute de biserici. Înainte de a avea o biblie chiar, Michel a condus pe alţii la Hristos, folosindu-se de câteva versete din Qoran care vorbesc despre Isus.

Loua a lăsat în urmă pe soţia lui, Elisabeth (15 ani de căsnicie), un fiu de 14 ani pe nume Joal, două fete: Debora, 12 ani, şi Mary, 4 ani. Elisabeth este însărcinată cu al patrulea copil al lor şi urmează să nască în 2 săptămâni. Îşi va numi fiul – Michel.

Câţiva oameni din regiune au participat la serviciul de priveghi pentru Michel Loua, care a avut loc în data de 23 noiembrie la Biserica Baptistă Woodland Heights din Jacksonville.

Cel puţin două conturi au fost deschise pentru a ajuta familia Loua.

Primul este la Banca Austin din Jacksonville, iar celălalt prin bunăvoinţa seminarului BMAAT, la adresa:

Dr. Charley Holmes, P.O. Box 670, Jacksonville, TX 75766.

Sursa: www.christiantelegraph.com

Despre

Leave a Reply