Quantcast
Pastor: Mulţi creştini se închină la idoli, fără să ştie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pastor: Mulţi creştini se închină la idoli, fără să ştie

Kylie Idleman, pastor şi autor al cărţilor Not a Fan şi Gods at War: Defeating the Idols That Battle for Your Heart, examinează problema idolatriei dintr-o perspectivă modernă, cu care se confruntă creştinii în ziua de azi.

kyleidleman_400„Dacă ţi-aş spune că fiecare păcat cu care te chinui, fiecare descurajare pe care o simţi, chiar şi lipsa de scop în viaţă, sunt cauzate de idolatrie?”, scrie Idleman. Idolatria pare să fie o problemă primitivă, irelevantă în ziua de azi, dar conform lui Idleman, este problema numărul unu în Biblie şi ar trebui să ne preocupe mai mult.
Idleman dă pentru cititori o definiţie modernă a idolului: „ceva care ia locul lui Dumnezeu, ceva care devine un scop în sine, şi nu ceva de închinat în faţa tronului lui Dumnezeu,” citează Charisma News.
Aşasar ar trebui să ne întrebăm „ce ţinem aproape de inimă”. Idolii au devenit mai greu de identificat în modernism, pentru că au intrat în toate zonele vieţii, iar exemple precum succesul sau familia sunt greu de considerat drept idoli. Idleman indentifică cele mai comune elemente din viaţa noastră care sunt sau pot deveni idoli: mâncarea, sexul, distracţia, succesul, banii, familia şi chiar noi înşine.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply