Pastor și membri ai bisericii din China, arestați după ce au luat parte la slujba online de Paște – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

Pastor și membri ai bisericii din China, arestați după ce au luat parte la slujba online de Paște

Asculta informatia

Un pastor și mai mulți membri ai bisericii sale au fost reținuți de poliție în timp ce au luat parte la un serviciu de închinare online în Duminica Paștelui relateaza, Prodocens Media.

Biserica The Early Rain Covenant, din provincia Sichuan, China, găzduiau un program de închinare online cu ocazia sărbătorii de Paște, când mai mulți membri au fost luați din casele lor de către reprezentanții Biroului de Securitate Publică, relatează International Christian Concern (ICC).
O membră a bisericii a declarat pentru ICC că a luat parte la slujbă prin Zoom atunci când brusc s-a făcut liniște.

Citeste si: COVID-19: Americanii declară război Noii Ordini Mondiale!

La început, a crezut că este o problemă de conexiune la rețea, dar apoi a auzit ce suna ca o ceartă care implica un alt membru al bisericii.

La un moment dat, ea spune că a auzit membrul bisericii spunând: „Cine ești tu pentru a ne face asta [nouă]?”

În casa unui participant, energia electrică a fost întreruptă, în timp ce alții au primit apeluri telefonice spunându-le că poliția urmează să îi viziteze în curând, a spus ea.

Un alt membru al bisericii a declarat pentru ICC că a primit un avertisment din partea poliției care i-a spus să nu asculte predicile pastorului încarcerat al bisericii, Wang Yi.
,,Nu mai participați la activități [religioase] deja interzise! Nu mai ascultați predicile lui Pastor [Wang]! Dacă faceți acest lucru din nou, vom reacționa într-un mod serios și vă vom aresta!” susține un membru al bisericii.

ICC a declarat că cei șase membri ai bisericii reținuți de poliție atunci au fost eliberați.
Biserica a fost ținta hărțuirii de către autorități încă din 2018, când a criticat introducerea unor reglementări mai stricte pentru lăcașurile de cult.

În decembrie anul trecut, pastorul Wang a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru „incitare la subminarea puterii de stat” și „operațiuni ilegale de afaceri”.
ICC a declarat că această ultimă acțiune a poliției împotriva bisericii a avut loc după ce un membru al adunării, Chen Yan, a intentat un proces împotriva autorităților pentru hărțuire ilegală.
Gina Goh, managerul regional al ICC pentru Asia de Sud-Est, a declarat că autoritățile monitorizează și hărțuiesc membri ai bisericii „cu speranța că biserica se va dispersa”.

Ea a cerut ONU să renunțe la decizia de a desemna China în Consiliul pentru Drepturile Omului.

Citeste si: PLAN DIABOLIC: Streinu Cercel vrea ca bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați timp de trei luni

“Este atât de trist că guvernul chinez nu a oprit nici măcar o dată persecuția împotriva ERCC”, a spus ea.
„Într-o perioadă în care poporul chinez suferă de pe urma pandemiei Covid-19, regimul lipsit de inimă a ales să ofere mai multe probleme cetățenilor săi. ONU ar trebui să suspende imediat numirea Chinei la Consiliul pentru Drepturile Omului pentru lipsa de respect pentru drepturile omului.”

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close