Quantcast
Pastor și trei creștini împușcați în Sudan de presupuși extremiști islamici – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pastor și trei creștini împușcați în Sudan de presupuși extremiști islamici

Asculta informatia

Tragedie i-a lovit recent pe creștini din Kadugli, Sudan, cu un raport tulburător conform căruia un pastor și trei credincioși au fost împușcați la 23 ianuarie de presupuși extremiști islamici.

O sursă a declarat pentru Morning Star News ca victimele au fost pastorul sudanez-american Ibrahim Kandr, Bashir Almaak, Ismail Osman și Ayoub Ibrahim. Pe lângă aceste decese, se pare că alte patru persoane au fost  rănite  în timpul atacului: Imtiyas Marhy Jabdool, 29 de ani; Fadul Musa Al Haraba, 23; Zakaria Butros Al Haraba, 34 de ani; și Mujahid Hassan, 19 ani.

Nu există informații suplimentare disponibile public despre presupusul atac, deși o sursă a declarat pentru Morning Star News că extremiștii islamici din zonă monitorizează creștinii care vin și pleacă și probabil că au văzut grupul ministerial sosind înainte de a le urmări activitățile.

Asaltele de acest fel ar putea crește în Sudan, în ciuda a doi ani de progrese în libertatea religioasă după încheierea guvernării lui Omar al-Bashir în 2019.

În lista mondială de supraveghere din 2023 a lui Open Doors US, Sudanul a fost clasat pe locul 10 în cel mai rău loc din lume pentru persecuția creștină, raportul care îl însoțește  menționând că  „persecuția creștinilor rămâne la un nivel ridicat în Sudan și există temeri că acest lucru se va agrava.

Creștinii sudanezi se confruntă cu scenarii dure și persecuții din partea societății și chiar a membrilor familiei lor, mai ales dacă au părăsit credința musulmană. Acest lucru poate lua forma abuzului sexual sau domestic, potrivit Open Doors US.

Lisa Pearce, directorul general interimar al biroului din SUA al Open Doors, a declarat recent pentru CBN Faithwire despre situația alarmantă din Africa, avertizând că „Africa sub-sahariană se confruntă cu un colaps catastrofal” în timp ce violența islamistă izbucnește în regiune.

 

 

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply