Quantcast
Pastor ugandez UCIS pentru credința lui chiar de rudele sale – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pastor ugandez UCIS pentru credința lui chiar de rudele sale

Rudele musulmane ale unui pastor din estul Ugandei l-au luat de acasă și l-au ucis pentru credința sa, informează Morning Star News.

Pastorul Adinani Bulwa, cunoscut pentru discursurile sale publice de apărare a credinței creștine în fața islamului, a fugit de militanții islamiști din nordul Ugandei și s-a întors acasă în ianuarie în localitatea Muterere, districtul Bugiri. Aici a continuat să predice Evanghelia și patru rude musulmane s-au convertit la creștinism.

Soția pastorului, Zabiina a povestit că restul familiei înfuriate l-au luat de acasă pe 10 martie în jurul orei 21:30 și l-au dus la marginea satului. Trupul pastorului Bulwa a fost găsit gol, cu o tăietură adâncă pe frunte, o cârpă în jurul gâtului, indicând că a fost sugrumat, și cu tăieturi la piciorul stâng.

Sute de creștini au ajuns la fața locului, iar familia creștină a pastorului i-a îngropat în grabă trupul. Pe lângă văduvă, pastorul a lasat în urmă cinci copii, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani. Avea 42 de ani.

Musulmanii reprezintă doar 12% din populația Ugandei, cu concentrații mari în zonele de est ale țării.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply