Pastorul bisericii Hillsong care a fost concediat pentru adulter, recrutat de o megabiserică din Oklahoma

Asculta informatia

Descris drept „hypepriest” (preot în fruntea modei) de revista GQ, pastorul Carl Lentz a fost concediat în 2020 pentru adulter de megabiserica Hillsong din New York, pe care o conducea împreună cu soția sa. Tocmai a fost recrutat de o altă mega-biserică care pretinde că crede în el, de data aceasta în Oklahoma.

Cariera lui Lentz ar fi putut fi fără cusur, cel puțin după anumite criterii care combină păstorirea și performanța profesională întâlnite în diverse megabiserici.

Studiind teologia în California, apoi studiind conducerea spirituală în Australia într-un colegiu legat de Biserica Hillsong, înainte de o perioadă în Virginia ca pastor pentru tineret și în final, sfințirea cu deschiderea unei biserici gigantice, Biserica Hillsong din New York în 2010.

Carl Lentz a știut să se afișeze în hispter tatuat și cămăși în carouri și a fost pastorul anumitor vedete, printre care și Justin Bieber pe lângă frecventarea televiziunilor populare.

Acuzații de adulter multiplu și comportament prădător

La două zile până la împlinirea vârstei de 42 de ani, pe 4 noiembrie 2020, Lentz a fost demis din funcție pentru adulter de Brian Houston, liderul global al Bisericii Hillsong, care și-a dat demisia în 2022 din cauza unui scandal sexual.

Soția lui Lentz, Laura, a fost concediată și ea în numele solidarității dintre soți. Soțul ofensator declarase pe 5 noiembrie pe Instagram:

„Am fost infidel în căsnicia mea, cea mai importantă relație din viața mea și am fost considerat responsabil pentru asta. Acest eșec este al meu, numai al meu, și îmi asum întreaga responsabilitate pentru acțiunile mele. Încep să refac încrederea cu mine, soția Laura și copiii mei și chiar să-mi fac timp să lucrez și să-mi vindec propria viață și să caut ajutorul de care am nevoie.”

Câteva zile mai târziu, pe 16 noiembrie, The Sun a raportat că, potrivit unei surse interne a unei investigații lansate de Hillong, Lentz a avut aventuri cu cel puțin alte trei femei . Mai mult o membra a Bisericii și fosta angajata  l-a acuzat în luna mai următoare că a agresat-o sexual.

Pe 28 martie, Religion News Service a dezvăluit că Lentz a fost recrutat de Transformation Church, o mega-biserică predominant neagră din Tulsa, Oklahoma, care are 4.500 de locuri și este condusă de un pastor și YouTuber, Michael Todd.

În 2016, Lentz a stârnit controverse teologice după ce i-a spus lui Oprah Winfrey că poți să-L cunoști pe Dumnezeu fără să fii creștin.

 

 

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 84