Quantcast
Pastorul bisericii penticostale Viață Nouă din Minsk este arestat – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pastorul bisericii penticostale Viață Nouă din Minsk este arestat

 

Pastorul Bisericii Viață Nouă, o biserică evanghelică demolată recent de autoritățile din Minsk, capitala Belarusului, a fost închis pentru 10 zile după ce poliția i-a percheziționat casa.

Pastorul Vyacheslav Goncharenko și biserica pe care o conduce au fost vizați de autoritățile din Belarus în ultimii ani și au intrat în special sub observație pentru susținerea protestelor pro-democrație din țară după alegerile frauduloase din 2020.

20 de ofițeri ai Departamentului de Crimă Organizată și Corupție au intrat în casa pastorului Vyacheslav pe 14 august, potrivit grupului pentru protecția drepturilor religioase Christian Vision For Belarus, și l-au reținut pe acesta pentru „lipsă de cooperare cu poliția”. A fost arestat și ginerele său și pastorul de tineret de la Biserica Viață Nouă, Illia Budai.

Biserica Viață Nouă se confruntă acum cu un proces pe data de 23 august pentru publicarea de informații „extremiste”, care „creează amenințări la adresa securității naționale, ce presupun creșterea artificială a tensiunilor în societate”. Surse protestante din Belarus, care cunosc bine situația, spun că acest proces ar putea fi preludiul închiderii definitive a bisericii.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply