Quantcast
Pastorul Saeed Abedini, amenințat de autoritățile iraniene – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pastorul Saeed Abedini, amenințat de autoritățile iraniene

Asculta informatia

“Renunță la credința în Isus Hristos sau nu mai vezi libertate”

Pastorul american, Saeed Abedini, continuă să fie amenințat greu de autoritățile iraniene. Într-o scrisoare datată din luna Martie, slujitorul întemnițat pentru credința sa în Hristos în una din închisorile iraniene, povestește despre umilirea și tortura psihologică la care este supus zilnic.

“Renunță la credința ta în Isus Hristos și întoarce-te la Islam. În caz contar nu vei mai ieși la libertate. Vom face tot posibilul să rămâi aici chiar și după perioada de 8 ani de detenție,” descrie Saeed Abedini într-o scrisoare adresată familiei sale, făcută publică de Centrul American pentru Lege și Justiție.

Pastorul, care a fost condamnat la opt ani de închisoare în luna ianuarie, într-un proces care vizează credința sa creștină, declară că nu va abandona pe Hristos în fața unei astfel de persecuții.

“Răspunsul meu pentru ei se găsește în cartea Romani 8:35-39. Realitatea vieții creștine este că dificultățile sau problemele apar în viața noastră. Persecuția și dificultățile nu sunt ceva nou, dar sunt observate adesea în viața creștină. Prin suferință și necazuri intrăm în Împărăția lui Dumnezeu.” se menționează în textul scrisorii.

Centrul American pentru Lege și Justiție, reprezentantul legal al familiei pastorului american, care a inițiat campania de eliberare a lui Abedini, a apreciat credința puternică a slujitorului creștin în fața abuzurilor fizice și mentale.

“Părul meu a fost ras, fața îmi este umflată, și mi-a crescut barba,” scrie Abedini în scrisoare sa. “Asistenta medicală care are grijă de întemnițați mi-a spus în față – “religia noastră nu-mi permite să te ating, ești necurat. Bahaii și creștinii sunt necurați!”. De-aceea a refuzat să mă trateze și astfel toată noaptea nu am putut dormi din cauza durerilor mari.” adaugă pastorul american.

El încheie scrisoarea sa așa: “Pastor Saeed Abedini, slujitor și rob al lui Isus Hristos în lanțuri. Aștept cu multă bucurie să vă revăd în curînd. Închisoarea Evin, Teheran.”

Departamentul de Stat al SUA, secretarul de stat John Kerry și Uniunea Europeană, au solicitat în nenumărate rânduri eliberarea pastorului, și mai mult de 550.000 de oameni din peste 180 de țări au semnat o petiție în susținerea lui Saeed Abedini.

“Pastorul Saeed refuză să se lepede de Hristos. Trebuie să-i spunem cu toții că nu-l vom uita niciodată și niciodată nu ne vom opri din lucru pentru eliberarea sa,” declară Centrul American pentru Lege ș Justiție (ACLJ).

ACLJ a inițiat recent o campanie de scriere a scrisorilor pe numele pastorului Abedini cu ocazia zilei sale de naștere de pe 7 Mai, în speranța că toate notele vor “inunda” închisoarea din Evin. Cei care doresc să-și adauge scrisoarea la cele 20 de mii existente la moment, o pot face accesând saitul SaveSaeed.org.

Saeed Abedini în vârstă de 32 de ani este căsătorit și are 2 copii. Iranian de origine, acesta a obținut cetățenia americană în anul 2010. La vârsta de 20 de ani Abedini s-a convertit din Islam la Creștinism iar la 27 Ianuarie 2013 fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru activitățile evanghelistice din țara sa de origine, fiind învinuit oficial de atentare la securitatea națională.

Sursa: moldovacrestina.md

Despre

Leave a Reply