Pastorul Saeed: Bătut şi externat cu forţa din spital readus in inchisoare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Persecutii

Pastorul Saeed: Bătut şi externat cu forţa din spital readus in inchisoare

Asculta informatia

După două luni petrecute într-un spital iranian, pastorul Abedini a fost externat din spital şi readus la închisoarea Rajai Shahr. Transferul s-a realizat fără vreun preaviz, iar membrii familiei din Iran au confirmat că el fusese bătut cu cruzime la spital şi apoi readus cu forţa în închisoare (Mohabat News).

Motivul transferului este incert şi, potrivit membrilor familiei, unul dintre gardienii implicaţi în transfer a menţionat discuţiile despre programul nuclear iranian ca posibil motiv. „Acest lucru este o dezvoltare cu adevărat supărătoare – una care îmi frânge inima”, a declarat Naghmeh Abedini, soţia pastorului Saeed. „Familia noastră este profund întristată şi continuăm să ne rugăm pentru Saeed – pentru siguranţa şi eliberarea sa. Suntem foarte recunoscători că atât de mulţi oameni din întreaga lume continuă să se roage pentru Saeed.”

Când pastorul Saeed a fost transferat la spital, în luna martie, a fost iniţial încătuşat de către gardienii care l-au bătut violent. De asemenea, i s-a refuzat tratamentul medical la acea dată, iar membrii familiei nu au avut voie să-l vadă. De atunci, şi în săptămânile care au urmat, starea pastorului Saeed în spital s-a îmbunătăţit. Membrilor familiei li s-a permis să îl viziteze frecvent şi lui Saeed i s-au oferit mese nutritive.

Abedini, care s-a născut în Iran, dar convertit la creştinism, şi a obţinut cetăţenie americană când s-a căsătorit cu soţia sa Naghmeh, a fost arestat în septembrie 2012. Deşi este acuzat de punere în pericol a securităţii naţionale, Centrul American pentru Lege şi Justiţie, care o reprezintă pe soţia pastorului şi pe cei doi copii în SUA, a dezvăluit că el construia un orfelinat pentru copii.

Sursa: www.stiricrestine.ro

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close