Stiri externe

Pastorul Terry Jones a ars alte copii din Coran

Sâmbătă, controversatul pastor Terry Jones a ars exemplare din Coran şi o reprezentare a profetului Mahomed, în timpul unui protest în faţa bisericii sale din Gainesville, Florida, pentru a cere eliberarea pastorului creştin Youcef Nadarkhani, în prezent închis în Iran.

terryjonesConform presei locale, citată de AFP, Pentagonul i-a cerut lui Jones să-şi reconsidere planurile, temându-se de situaţia în care vor fi puşi soldaţii americani din Afganistan.

În martie 2011, pastorul Terry Jones a ars un exemplar al Coranului într-o ceremonie deschisă publicului şi desfăşurată la biserica sa din Florida. Şapte angajaţi străini ai ONU, între care şi românul Filaret Motco, au fost ucişi în timpul unui atac asupra unui birou al Naţiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, de către manifestanţii care protestau faţă de gestul pastorului.

Deşi la acel moment Jones a declarat că este „devastat” din cauza atacului, el a mai adăugat că „nu se simte responsabil” pentru violenţe, iar acum a făcut-o din nou. O înregistrare video a scenei a fost publicată pe YouTube de către susţinători ai pastorului, reuniţi în grupul Stand Up America Now.

semneletimpului.ro

Citește și:  Senatul american a votat o rezoluție împotriva Iranului, în cazul pastorului condamnat la moarte
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 41

Close