Quantcast
Patriarhul Porfirije al Serbiei l-a decorat pe Viktor Orban cu Ordinului Sfântul Sava pentru promovarea valorilor creștine – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Patriarhul Porfirije al Serbiei l-a decorat pe Viktor Orban cu Ordinului Sfântul Sava pentru promovarea valorilor creștine

Marea Neagră ne-a rămas prietenă? Patriarhul Porfirije al Serbiei l-a decorat pe Viktor Orban cu gradul de aur al Ordinului Sfântul Sava.

Premierul ungar Viktor Orbán a primit luni, la Budapesta, vizita patriarhului ortodox sârb Porfirije, care în timpul întrevederii i-a înmânat şefului guvernului de la Budapesta gradul de aur al Ordinului Sfântul Sava, a transmis Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al prim-ministrului, către agenţia ungară de presă MTI.

Potrivit motivării, recunoaşterea vine pentru eforturile lui Viktor Orbán în a proteja creştinismul în Ungaria şi în întreaga Europă, pentru promovarea valorilor creştine şi pentru contribuţia sa personală la prietenia dintre naţiunea maghiară şi cea sârbă.

Cu ocazia acordării decoraţiei, patriarhul sârb a subliniat că Viktor Orbán este un om de stat unic în Europa, care “luptă pentru sufletul Europei” şi ale cărui spuse sunt urmărite cu atenţie de multe naţiuni, inclusiv de cea sârbă.

În discursul său de mulţumire, Orbán a subliniat că acceptă cu bucurie decoraţia de la fratele său creştin ortodox sârb. “Suntem oameni paşnici, vrem pace, dar există într-adevăr un război pentru sufletul Europei, iar fără unitatea creştină – inclusiv cu ortodoxia – nu putem câştiga această luptă”, a spus premierul.

Sfântul Sava (1174-1236) este întemeietorul Bisericii Ortodoxe Sârbe independente, iar ordinul de merit care îi poartă numele său este acordat de Biserica Ortodoxă Sârbă persoanelor ecleziastice şi laice cu merite deosebite, scrie Hirado.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply