Quantcast
Pentagonul se pregătește pentru anarhie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Pentagonul se pregătește pentru anarhie

Da, este adevărat, Pentagonul a pregătit un plan de contingență în eventualitatea unei apocalipse zombi, care conține și ceva detalii despre găini-zombi. Acesta a fost doar un scenariul fictiv de antrenament. Reale sunt însă cercetările de milioane de dolari pentru strategii de „luptă”, în caz de mișcări sociale majore.

În misiunea lor de a apăra un sistem politic global nepopular, care

servește interesele celor puțini, agențiile de securitate depun eforturi substanțiale pentru a cunoaște publicul și pentru a recunoaște semnele destabilizării sociale.

În acest scop, Departamentul de Apărare al Statelor Unite (DoD), prin multiplele sale agenții militare, plătește universități pentru a studia și modela dinamica, riscurile și punctele-cheie, de turnură, ale protestelor de stradă de peste tot în lume.

Cine e Minerva?

Lansat în 2008, anul de debut al crizei financiare globale, programul de cercetare„Minerva” lucrează cu mai multe universități, pentru „a îmbunătăți cunoștințele de bază ale DoD cu privire la forțele sociale, culturale, comportamentale și politice, care modelează regiunile de importanță strategică pentru SUA”.

Printre proiectele care intră în program pentru perioada 2014-2017 unul este supervizat de Oficiul Forței Aeriene pentru Cercetare Științifică și este realizat la Universitatea Cornell. Cercetătorii trebuie să dezvolte un model empiric al „dinamicii mobilizărilor și contagiunilor sociale”, studiind „urmele digitale” ale revoluției din Egipt-2011, alegerilor parlamentare din Rusia — 2011, protestelor din Turcia — 2013, și crizei subvențiilor la combustibil din Nigeria — 2012.

Însă tematica programelor de cercetare nu se oprește aici. În 2013, prin „Minerva”, Universitatea din Maryland a primit un grant de cercetare în colaborare cu Departamentul de Energie, pe trei ani, în valoare de 1,9 milioane de dolari. Scopul este să evalueze riscul unor turbulențe civile din cauza dezbaterii pe tema încălzirii globale și să vină cu modele care să anticipeze ce s-ar putea întâmpla în societate, în diferite scenarii de schimbări climatice.

De ce tocmai schimbările climatice? Pentru că alături de problema inechității și a legalizării căsătoriilor homosexuale, încălzirea globală este printre interesele de top ale milenialilor, conform unui sondaj Pew. Iar dintre acestea trei, poluarea este cea care în 2012 a ucis 4,3 milioane de oameni, la nivel global, conform OMS.

Moarte prin… încălzire globală

Deși percepem subiectul ca fiind undeva foarte departe de noi, motiv pentru care interesul nu ajunge nici la jumătatea distanței până la genunchiul broaștei, problema încălzirii globale nu mai poate fi ignorată.

În al treilea raport de evaluare a schimbărilor climatice publicat la Casa Albă, US Global Change Research Program (USGCRP) își declară viziunea clară asupra pericolelor încălzirii globale, spunând că efectele se simt deja pe tot globul, iar impactul pe viitor „deja nu mai poate fi evitat”.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în mai multe rânduri că nivelul de poluare din mai multe țări de pe glob depășește cu mult limitele stabilite ca „sigure”. După o analiză a nivelului de poluare din 1.600 de orașe, din 91 de țări, a reieșit că aproape 90% dintre oamenii care locuiesc în centru urbane respiră aer ce nu se încadrează în limitele de siguranță.

9028812

Prin urmare, jumătate dintre populația urbană globală este expusă la un nivel de poluare de două ori și jumătate mai mare decât cel recomandat. Calitatea aerului este cea mai proastă în Asia, urmată de America de Sud și Africa.

Nivelul de particule fine PM2.5 nu ar trebui să depășească 10 micrograme per metru cub într-un an de zile, iar particulele mai mari PM10 nu ar trebui să ajungă la 20 de micrograme per metru cub. Însă baza de date pentru 2014 a OMS arată că în cele mai multe zone aceste limite sunt depășite, cu un nivel PM10 de la 26 la 208 mcg/m3, și cu o medie mondială de 71 mcg/m3.

În consecință, în 2012, 4,3 milioane de persoane din toată lumea au murit în urma bolilor atribuite poluării aerului, precum boală respiratorie acută, cardiopatie ischemică, boală pulmonară obstructivă cronică, cancer de plămâni sau infarct.

De asemenea, datele strânse din Anglia și Țara Galilor între 2003 și 2009 de către cercetătorii de la London School of Hygiene & Tropical Medicine arată că există legături directe între problemele cardiovasculare, precum aritmia și embolia pulmonară, și expunerea pe termen scurt la aerul poluat. Legătura a fost cea mai evidentă în cazul femeilor, în special la grupele de vârstă de peste 75 de ani, conform studiului publicat în jurnalul Heart.

Ce mai mâncăm?

Însă poluarea nu afectează sănătatea doar pe această cale intruzivă, ci și într-un mod mai perfid, recent descoperit în urma unor experimente realizate în Japonia, Australia și Statele Unite, de către o echipă internațională de cercetători.

Aceștia au crescut recolte de 41 de varietăți de gâne și legume, în câmpuri unde nivelul de CO2 a fost setat pentru cât se așteaptă cercetătorii să fie la jumătatea acestui secol.Rezultatele au arătat că poluarea va reduce semnificativ nutrienții din grânele de bază pentru alimentație, precum grâu, orez, mazăre și soia.

Cercetătorii estimează că reducerea de până la 10% a conținutului de nutrienți (zinc, fier și proteine) va avea implicații majore asupra sănătății, din moment ce 2 miliarde de oameni își iau 70% din necesarul de zinc și fier din aceste produse, iar aproape o treime din populația globală deja suferă de un deficit la acest capitol, rezultând anual în pierderea a 63 de milioane de vieți omenești.

„Este posibil să fie cea mai importantă amenințare documentată despre efectele schimbării climei”, a declarat Dr. Samuel Myers, de la Universitatea Harvard, care a condus acest studiu.

Mai rămân însă o mulțime de alte efecte, mai mult sau mai puțin documentate, ale încălzirii globale asupra vieții de zi cu zi a oamenilor de rând, de la topirea ghețarilor, acidifierea oceanului planetar până la afectarea arhitecturii orașelor de coastă, a afacerilor și a comerțului. Este ușor de înțeles atunci de ce se pregătește Pentagonul să apere sistemul politic american pe măsură ce va fi din ce în ce mai contestat pentru lipsa de inițiativă sau măsuri nepopulare.

La revedere libertate, dar fără revedere…

În luna mai a revistei Semnele timpului au fost prezentate o serie de măsuri prin care se încearcă controlul și supravegherea cetățenilor, printre care cipurile RFID, butoanele de oprire automată de la distanță a automobilelor sau scoterea din circulație a banilor lichizi.

În doar câteva luni, alte dovezi vin să întărească ceea ce pentru unii e o prostie conspiraționistă, pentru alții cel mult o bănuială, iar pentru alții un adevărat scenariu apocaliptic. În primul rând, Comisia Federală de Comerț a Statelor Unite (FTC) a descoperit că brokerii de date colectează „mii de bucăți de informații despre viețile cetățenilor americani, analizând și împărtășind clienților din diverse industrii mozaicuri detaliate despre cine sunt și ce fac consumatorii, fără ca aceștia să știe”.

FTC a declarat că singura acțiune pe care o poate întreprinde este să raporteze ceea ce a aflat și să ceară Congresului american să îi oblige pe brokeri să permită accesul consumatorilor la informațiile colectate despre ei. Însă legile care reglementează felul în care entitățile comerciale folosesc datele personale nu acoperă acțiunile de marketing.

9309804

În al doilea rând, la peste un an de la dezvăluirile lui Edward Snowden, CompaniaVodafone a recunoscut existența unor rețele secrete, legate la furnizorii de telecomunicații, prin care agențiile de securitate pot asculta conversațiile oamenilor în direct. De la dezvăluirile lui Snowden, atitudinile companiilor implicate în scandal au trecut de la negare indignată la indiferență și subminarea importanței subiectului, până la recunoașterea unei participări impuse de guverne. În aceste circumstanțe, Vodafone publică primul raport global despre cum monitorizează guvernele conversațiile și deplasările cetățenilor de rând.

Mai departe, serviciile secrete americane ar fi optat pentru un program care ar putea detecta sarcasmul și ironia din mesajele pe care cetățenii le publică pe internet, în timp ceIBM a depus un patent pentru un program ce poate identifica o persoană doar prin felul în care folosește mouse-ul când navighează pe o pagină de internet.

Și dacă odată recunoașterea tonalității vocale și identificarea expresiilor faciale era considerat apanajul umanității, lucrurile încep să se schimbe. Compania Emotientfolosește algoritmi pentru a detecta cu acuratețe de 96,9% cele 6 emoții de bază și cu 76,9% emoțiile faciale complexe.

Toate aceste lucruri conturează o tendință clară a guvernelor și companiilor private care, în numele siguranței și al unor servicii mai bune, încalcă drepturile fundamentale ale omului, știrbind ce a mai rămas din intimitatea noastră cea de toate zilele.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply